En liten bit av Sverige!

Såja! Då var man igång med bloggeriet. Här tänkte jag alltså dela med mig av vad vi har för oss i Berlin och förhoppningsvis inspirera och ge idéer till vad man kan hitta på i denna sjudande storstad.

Så var det återigen äntligen lördag! Den dagen man går och suktar efter hela veckan äro kommen! Idag hade vi bestämt oss för att gå till ett musem för barn i Berlin – Kindermuseum MachMit. Det gjorde vi helt rätt i. Det som först och främst fick oss att vilja besöka det var att de just nu har en svensk barnboksutställning. Perfekt eftersom Alice är ett stort fan av Pettsson & Findus, Mamma Mu och andra svenska klassiker…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detta museum är verkligen att rekommendera. Passar barn i åldrarna 2-8 år skulle jag säga. Vi betalade 11 Euro för två vuxna + två barn under 2 år vilket kändes rimligt. Det var mycket större än vad vi trodde och man kan även betala en slant för att få ha barnkalas där, vilket är ett toppenkoncept! De har pysselhörna, klätteräventyr, ett litet barnbibliotek, ett par utställningar och en massa yta för ungarna att springa runt på. Alice favoriter var Mamma Mu och spegelrummet!

Och för er som vill se den svenska barnboksutställningen – passa på! Den är där t.o.m. den 26e februari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vad har ni gjort idag?

Trevlig helg!

Endlich Wochenende…

Heute waren wir im Kindermuseum MachMit, das wirklich empfehlenswert ist! Besonderes schön fand ich natürlich die schwedische Kinderbuchausstellung.

Was habt ihr heute gemacht?

Schönes Wochenende!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “En liten bit av Sverige!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *