Söndagssol över Helmholtzplatz…

Idag är en sådan dag då man faktiskt ser att det finns ett ljus i tunneln. Jag talar alltså om vädret och lämnar Trump-eländet okommenterat. Solen värmde skönt när jag redan imorse fick för mig att bege mig till gymmet (nej oroa er inte, detta är ingen blogg där jag tänker häva ur mig hur många squats jag gör per vecka. Tvärtom, jag har precis tagit upp det här med träning igen efter snart två år av graviditeter och ammande och tänkte kanske att det skulle kännas bättre om att skriva om att jag varit på gymmet istället för att ha skryta om vilken imponerande grop som bildats i soffan efter x antal timmar framför diverse Netflix-serier. Är just nu inne på Call the Midwife, hehe). Det var vår i luften! Eller?! Nej, det är väl ett bra tag dit, men jag intalar mig att den är påväg. Det känns mer uthärdligt att tänka så. Vintern i Berlin är inte rolig om ni frågar mig. Rått, grått och slaskigt, ja ni hör ju själva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helmholtzplatz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helmholtzplatz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helmholtzplatz

Några bilder från dagens promenad. Jag tenderar alltid att styra kosan (läs barnvagnen) mot Helmholtzplatz. Det är en urmysig park som är placerad i hjärtat av Prenzlauer Berg. Som det mesta i denna stadsdel är allting väldigt barnvänligt, så även denna park. Där finns en jättefin lekplats med ett pirattema (det här med att lekplatserna i Prenzlauer Berg har olika teman är något som jag kommer att återkomma till i framtiden) och ett café som på sommaren är en träffpunkt för många barnfamiljer. På de gator som omringar parken hittar man flertalet mysiga caféer, barer, restauranger, inredningsbutiker och klädaffärer. Ett par personliga favoriter är Victoria met Albert, VAL Kids, Wohnzimmer-Bar och Cafe Liebling (deras varma choklad är AMAZING!!!).

Hoppas ni får en fin söndag!

Nach 2 Jahren, geprägt von Schwangerschaften und Stillen, traue ich mich endlich wieder ins Fitnessstudio. Nach unzählbaren Stunden, die ich mit Netflixserien verbracht habe, kann man sich mittlerweile eine ziemlich beeindruckende Grube in unserer Couch angucken. 

Helmholtzplatz ist, meiner Meinung nach, eine der schönsten Ecken in Prenzlauer Berg. Hier findet ihr ein Paar meiner persöhnlichen Favoriten: Victoria met Albert, VAL Kids, Wohnzimmer-Bar und Cafe Liebling (ihre heisse Schokolade ist TRAUMHAFT!!!).

Einen schönen Sonntag wünsche ich euch!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *