Oasen i storstaden

För en gångs skull känner jag mig utvilad. De mörka ringarna under ögonen är ett minne blott! Hela lägenheten är skinande ren och jag har hunnit tvätta, laga mat, handla för veckan….nej nu skojade jag bara. Om det ändå vore så väl. Med en 5-månaders och en 19 månaders (ja ni läste rätt, det skiljer exakt 14 månader mellan dem) får man vara rätt nöjd om man lyckas hålla de nöjda och glada under en hel dag. (Ett par bloggar som också skriver om hur det är att ha pseudotvillingar som har peppat mig är Lofsan, Herrochfrulagergren och Hejhejvardag). Men faktum är att Elias endast vaknade en gång inatt, vilket är ett stort framsteg! Alice sov tack och lov igenom hela natten (hon har haft en tvåveckorsperiod nu när hon vaknat 3 ggr per natt) vilket känns väldigt lovande. Dessutom brukar det ofta bli så att just de veckor Marcel jobbar natt brukar vara extra horribla, nästan som om ungarna slagit vad om vem som kan vakna flest gånger. Alice är dessutom lite krasslig idag, så hon fick lov att vara hemma från KiTa (förskolan).

img_9356
Moritzhof

Det blev en liten runda till Moritzhof, som jag bäst kan beskriva som en 4 H-gård. Det finns getter, höns, kaniner och andra smådjur där barnen får vara med och sköta om dem. Den ligger ett stenkast från Mauerpark (en stor park som blivit uppkallad efter Berlinmuren då det var precis där som muren delade upp stadsdelarna Prenzlauer Berg och Wedding. En höjdpunkt är även loppmarknaden som äger rum varje söndag). Där stannade vi ett bra tag för att klappa getterna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gneiststrasse

Ich fühle mich ausgeschlafen, was in dieser Zeit mit 2 kleinen Kinder (5 und 19 Monate alt) sehr selten ist. Folgende Blogs schreiben auch über das Thema Pseudozwillinge und haben mich unterstützt und inspiriert (diese sind ebenfalls auf schwedisch): Lofsan, Herrochfrulagergren und Hejhejvardag

Heute war ich mit den Kindern am Moritzhof, eine kleine Oase in der Großstadt. Ein kleiner Bauernhof wo Kinder die Tiere pflegen und füttern dürfen. Er liegt direkt am Mauerpark (der große Park wo Berlin bekanntester Flohmarkt jeden Sonntag stattfindet).

 

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Oasen i storstaden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *