Kaffe på mjölkmustachen!

Har Annelie mustach? Undrar ni kanske nu. Nej, det har jag inte, vill jag bara förtydliga innan vi går vidare. Idag ska ni få bekanta er med konceptet Eltern-Kind-Café (Förälder-barn-café), något som finns lite här och där i Berlin. Det är ett café vars målgrupp är föräldrar med småbarn. Här kan mamman och pappan avnjuta en kaffe och en bit tårta medan barnen får lov att åka rutschkana, åka bobby car och helt enkelt leka – utan att föräldrarna blir bemötta av arga blickar och syrliga kommentarer. Okej, om jag ska vara helt ärlig så har jag inte råkat ut för det än så länge, ta i trä! Det ska också sägas att caféerna och restaurangerna i det här området är väldigt barnvänliga. I stadsdelen Prenzlauer Berg finns det flertalet Elter-Kind-caféer, men även många “vanliga” caféer brukar ha en liten lek/pysselhörna för barn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Café Milchbart

Idag var jag och en kompis på Café Milchbart (Café Mjölkmustach) med Elias och hennes son. Vi anlände lagom till lunchtid och vid det här vädret får man då räkna med att det är ganska fullt (och högljutt), men är man där på eftermiddagen är det lugnare. För barnen finns det en rutschkana, bollhav och en massa annat skoj att pyssla med. Självklart säljer de också barnmat och klämmisar till barnen. På sommaren ställer de även fram en trampolin på bakgården. En suverän idé!

I Cafét har de också en liten avdelning med hemsydda kläder. Jag har ju lovat mig själv att inte köpa kläder till barnen på ett tag nu då det så sakteligen börjar välla ut ur barngarderoben..hehe… Men hade jag inte lovat mig det hade jag definitivt slagit till! Så gulliga och välsydda, påminner skarpt om Villervalla. Nåja, som tur är (eller hur man nu väljer att se på saken) växer ju barn så snabbt, alltså dröjer det nog inte länge innan det är dags för nya barnplagg. Jippie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vilket är ditt favoritcafé i Berlin?

Eine freundin und ich waren heute mit Elias und ihrem Sohn im Café Milchbart – ein Eltern-Kind-Café in der Nähe unserer Wohnung. Da gibt es eine Rutsche, ein Ballmeer und andere lustige Sachen, die die Kinder gut beschäftigen können, während die Eltern sich unterhalten. Im Sommer gibt es im Hinterhof auch ein Trampoline für die Kinder. Eine sehr coole Idee!

Das Eltern-Kind-Café-Konzept finde ich sowieso ganz toll (sowas habe ich in Schweden noch nicht gefunden). Eltern können in Ruhe ein Käffchen trinken, während die Kinder toben und spielen, ohne böse Blicke oder freche Sprüche der “gestörten” Gäste zu bekommen (was in Prenzlauer Berg auch nicht üblich ist – du darfst eigentlich überall mit Kinderwagen und Kinder rein).

Im Café Milchbart gibt es auch eine Ecke mit selbstgenähten Klamotten für Kinder. Zur Zeit ist unser Schrank jedoch sehr voll. Zum Glück wachsen Kinder schnell, das heisst, dass ich vielleicht nächsten Monat hingehen kann um goldige Klamotten zu finden! Diese ähneln sehr der schwedischen Klamottenfirma Villervalla.

Was ist dein Lieblingscafé in Berlin?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Kaffe på mjölkmustachen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *