Lekplatsernas Mekka

Aldrig har mitt öga skådat sådana roliga och festliga lekplatser (okej då, med undantag från Bryggartäppan på Södermalm i Stockholm) som Berlins. Är man i Berlin med småbarn behöver man inte lägga dyra pengar på attraktioner eller museum – man kan istället välja att gå på lekplatssafari! I Prenzlauer Berg känns det nästan som om det lurar en lekplats runt varje hörn. En vacker dag hoppas jag kunna erbjuda er läsare en stor härlig lekplatsguide till Berlin, men någonstans måste man ju börja. Idag tänkte jag presentera lekplatsen på Arnimplatz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arnimplatz är en lummig park (på sommaren ska tilläggas, ni får använda fantasin när ni tittar på bilderna) belägen i nordvästra Prenzlauer Berg. Är man på lekparken en solig eftermiddag vid 16-tiden, när barnen blir upphämtade från förskolorna, kan ni räkna med att det fullkomligt myllrar av barn och kaffedrickande föräldrar. Här kan du höra många olika språk och du kommer förmodligen stöta på en och annan svensk. Expats finns det gott om i Prenzlauer Berg och jag har under min relativt korta tid i Berlin lärt känna människor från alla världens hörn.

Imorgon tänkte jag introducera begreppet “Berliner Schnauze” för er och på så sätt kanske hjälpa en och annan stackars svensk att inte bryta ihop totalt inför denna bristande känsla för service som råder i Berlin.

Vilken är er favoritlekplats i Berlin?

Ich habe noch nie im Leben so viele schöne und lustige Spielplätze wie in Berlin gesehen. Wenn man in Berlin mit kleinen Kindern lebt, braucht man nicht viel Geld für Museen und Atrraktionen ausgeben – stattdessen kann man auf Spielplatzsafari gehen! In Prenzlauer Berg kann man (gefühlt) einen Spielplatz an jeder Ecke neu entdecken! Mein Ziel ist es einen grossen Spielplatzguide für euch Leser zu erstellen. Beginnen werde ich mit dem Spielplatz am Arnimplatz!

Im Sommer ist es ein Park voll mit Kindern und Eltern vieler unterschiedlicher Nationalitäten. Sei nicht überrascht falls du den ein oder anderen Schweden treffen solltest!

Morgen werde ich den Begriff “Berliner Schanuze” für die Schweden introduzieren. Etwas ganz fremdes kann ich mir vorstellen…

Was ist dein Lieblingsspielplatz in Berlin?

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Lekplatsernas Mekka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *