Marknadsmys

Idag när det bara var vi tre (kändes mer eller mindre som om det bara var jag och Marcel då Elias sov hela tiden) på vift, tänkte vi passa på att gå lite i affärer. Vi är bland annat ute efter en ny soffa, men att hitta en soffa som både är barn- och kattvänlig (dvs gärna en katthårsavstötande sådan med förmågan att dölja eventuella fläckar som kladdiga små barnhänder kan åstadkomma) är inte det lättaste. Förslag anyone? Vi var och kikade på Innovation, de har urtjusiga bäddsoffor – vilket är ett måste då vi får finfrämmande från Sverige med jämna mellanrum.

Kollwitzstrasse

Till slut hamnade vi på lördagsmarknaden på Kollwitzstrasse. Den har öppet, såvitt jag vet, varje lördag året om. På torsdagar hittar man där istället “ökomarkt” som startar vid korsningen Kollwitzstrasse/Wörtherstrasse. Jag älskar att gå på marknad! Dofterna, människorna, myllret… Det är något som alltid står uppkrivet på to do-listan när jag besöker en ny stad. Jag tycker de allra flesta marknader i Berlin är helt fantastiska, den ena är inte den andra lik!

Pizza från Cuffaro på Kollwitzstrasse

Till lunch blev det en 3-euros-pizza från ett “hål i väggen” vid namn Cuffaro. Enkelt och gott! På sommaren säljer det även glass där, inte den godaste i stada. Vilken som är det återkommer jag till när våren nalkas…

Har du en favoritmarknad i Berlin?

Als wir heute nur zu dritt waren (obwohl Elias fast die ganze Zeit geschlafen hat), wollten wir die Gelegenheit ausnutzen, um bummeln zu gehen. Wir sind auf der Suche nach eine neuen Schlafsofa – ein Muss, weil wir regelmässig Besuch aus Schweden erhalten.

Wir sind in der Kollwitzstrasse gelandet, wo der Samstagsmarkt immer stattfindet. Ich liebe Märkte! Die Gerüche, die Farben, die Leute, die Stimmung… Ich finde die Märkte in Berlin fantastisch – alle, auf ihre Art und Weise, einzigartig!

Zum Mittag  gab es eine 3-Euro Pizza aus einem “Loch im der Wand” (hört sich vielleicht komisch an, ist aber direkt aus den schwedischen übersetzt) mit dem Namen Cuffaro. Lecker! Im Sommer wird hier auch Eis verkauft, jedoch nicht das leckerste der Stadt. Welches das ist verrate ich wenn der Frühling kommt…

Was ist dein Lieblingsmarkt in Berlin?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *