Tydliga tecken på att du har tyskifierats

När du är i Sverige gör du följande:

  • Tar ut en rejäl bibba med kontanter tills du inser att de bara tar kort överallt. Du räds inte att uttrycka ditt ogillande genom att väsa fram ett ”man ey!!!” när du vid kassan får höra att dina kontanter inte är välkomna där.

 

  • Blir alltid lika chockad över att det alltid är Verkaufsoffener Sonntag.

 

  • När du ser en film på TV tycker du att Brad Pitts röst låter lite märklig tills du inser ungefär i mitten av filmen att den är på originalspråk. Dubbad film har blivit en del av din vardag.

 

  • Står ett bra tag vid övergångsstället och vågar inte gå över förrän du fått ögonkontakt med föraren, nickat och tydligt signalerat att du nu minsann tänker gå över. Helst ska föraren ha stängt av motorn. Du vinkar artigt och ler tacksamt för att bilisten stannade och lät dig gå över gatan. Din överlevnadsinstinkt har blivit påtaglig då du som fotgängare i Tyskland varit med om ett par nära-döden-moments.

 

  • Inne på matbutiken ser du dig förvirrat omkring och undrar varför du inte hittar en tom kartong att plocka ner varorna i, för att sedan upptäcka en prydligt staplad hög med kundkorgar.

 

  • I det ögonblicket matvarorna blivit blippade av kassamedarbetaren på Ica slänger du dig till änden av rullbandet, ja du nästan sliter varorna ur händerna på den stackars intet ont anande medarbetaren som undrar vad tusan du håller på med, allt för att få bort varorna från rullbandet och kunna lägga ner dem i din ryggsäck så snabbt som möjligt. FORT SKA DET GÅ!!!

tysk

Hur märker du av att du tyskifierats?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

12 thoughts on “Tydliga tecken på att du har tyskifierats

  1. Förvånas över att så många bilar är svenskregistrerade och att så många pratar svenska. Tills jag kommer på: jag ÄR ju i Sverige.

  2. Precis på pricken! De första åren blev jag förnärmad om någon tutade, viftade med armarna och sa fula saker i sin bil om man inte kom iväg direkt när trafikljuset slog om till grönt, men nu bryr jag mig inte.

  3. Jag har, som tur är, inte dubbningsproblemet. Jag bor ju inte med en tysk, och vi vägrar bägge dubbat. Snabbköpsgrejerna är verkligen på pricken. Jag undrar hur utstirrad man skulle bli om man gick runt med en kartong med varor i på ICA eller Coop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *