Sakta vi gå genom stan…

Glöm det där jag skrev igår om att våren inte nalkades, det var nonsens. Våren är absolut på gång och det med besked! Ack, vilka vårkänslor som bubblar inombords när en elegant flanerar fram på Berlins esplanader (läs: med en luggsliten barnvagn inklusive skrikande bebis, svärandes över hur misskötta trottoaren är när en gång på gång fastnar med barnvagnshjul i den gropiga kullerstenen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Die wilden Schwäne får man inte missa om man vill ta med sig en liten souvenir till systerdottern eller barnbarnet hemma i Sverige. Jag älskar dessa små personliga leksaksbutiker som finns jämnt utspridda i Prenzlauer Berg. På Schönhauser Allee 63 hittar du denna lilla pärla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Die Mauer – Bornholmer Strasse

Tänk att Berlin en gång i tiden var uppdelat i tu… Så märkligt alltihop. Jag tycker närvaron av “öst och väst” är väldigt stark, ibland lite för stark. Min sambo är ju f.d. östtysk och det är väldigt spännande om inte annat att höra hur det var på den tiden.

Vi hörs imorgon!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Sakta vi gå genom stan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *