Fremmeldags!

Semmelwrapen, semmelburgaren, mufflan (?!), cremlan… Ja, listan kan göras lång med taffliga och trista semmelkreationer. Jag vill nu introducera den mest fulländade semmelskapelsen som skådat dagens ljus. Vissa kanske kommer att kalla den grotesk, andra genialisk – oavsett måste du testa den. Jag ger er…*trumvirvel*…FREMLAN! Resultatet av när semlan möter ett franzbrötchen…. Denna uppfinning tog mig 5 minuter att slänga ihop och jag hade dessutom en bebis i bärsele på magen medan jag gjorde alltihop. PLÄTTLÄTT!

Gör såhär:

  • Knalla ner till närmaste bageri och inhandla 2 stycken franzbrötchen, och se nu för guds skull till att de är saftiga och nygräddade. En vacker dag ska jag ta mig an uppgiften att baka egna Franzbrötchen, men inte idag inte. Jag vill ha min fremla NU!!!
  • Köp mandelmassa (jag köper Marzipan Rohmasse) och vispgrädde.
  • Gå hem.
  • Bred båda franzbrötchen med mandelmassa på undersidan
  • Vispa grädde (jag stavmixar grädden, då slipper man hälla i Sahnefest)
  • Klicka ut grädden
  • På med locket
  • Beskåda underverket
  • Ät
  • Njut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trevlig FikaFredag!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Fremmeldags!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *