Dammråttkungen

Ni som lyssnar på Alex och Sigge vet med största sannolikhet vad en råttkung är, annars råder jag dig att googla det – om du inte är känslig vill säga. Jag vill bara meddela att jag igår hittade dammråttans motsvarighet på den igår – under vår soffa! Hehe, städningen blir lite lidande när man har två småttingar som ständigt kräver ens uppmärksamhet, vilket resulterade i denna dammråttornas herre! Nej nu kommer dammsugaren gå på högvarv de närmaste dagarna. Förutom att fånga dammråttkungar var jag och Marcel ute på galej (lämnade nästet kl 17 och var hemma 21 igen – det ni!) igår, närmare bestämt på restaurangen Pacifico, och efteråt tog vi oss en drink på Mein Haus am See. Sist jag var i Stockholm snubblade jag över något så fantastiskt gott som maträtten Poke på foodcourten över Paradiset vid Bysistorget, och sedan dess har jag inte kunnat sluta tänka på den.

Vi beställde varsin bowl, och jag vill minnas att jag åt en Kahuna bowl + Poke. Meine Güte så smaskigt det var! Pacifico är ett trendigt hak med rosa lysrörsbelysning som serverar bowls, burgare, buns och en massa annat spännande i “korea meets america”-anda. Mums! Prinzenstrasse 84 precis vid tunnelbanestationen Moritzplatz.

Efter det blev det en liten drink på Mein Haus am See som är ett café och bar med finfin berlinstämning, om än lite turistigt. Svängig musik som spelas live, är man ett större sällskap rekommenderar jag att man bokar bord. Brunnenstrasse 197-198 direkt vid Rosenthaler Platz.

Fortsatt trevlig söndag!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *