Sommar i Berlin…

Åh, vad jag längtar till sommaren! När jag fantiserar om sommaren i Berlin utgår jag nästan alltid från Alexanderplatz, och för mig kan en typisk sommarkväll se ut på följande vis…

Jag står på Alexanderplatz och blickar ut över torget mot världsklockan. Det är sommar, skymning och de sista solstrålarna reflekteras mot glasrutorna på Fernsehturm, vilket får det att gnistra och se ut som en kolossal discokula. Luften är ljummen och bär med sig lukter av matos, avgaser och en doft jag inte kan sätta fingret på, men som finns där om somrarna. För bara några timmar sedan gassade solen, och en kvav hetta hägrade över staden, men nu börjar luften så sakteligen kännas behaglig och till och med något sval, efter en dags kvav hetta. En gitarrist står under världsklockan och har lockat till sig en smärre folkmassa. Han spelar en medryckande poplåt, vilken ekar ända bort mot stationsbyggnaden. Jag kisar bort mot Rotes Rathaus, tar ett djupt andetag och insuper den magiska atmosfär som plötsligt uppstår när himlen blir rosalila. En sista titt på Fernsehturm, som i solnedgången blir en symbol för något romantiskt men samtidigt melankoliskt, innan jag beger mig ned till tunnelbanan. Mitt luktsinne identifierar genast den familjära doft som sprider sig genom hela tunnelsystemet, den gör att jag känner mig trygg. Jag står och väntar på tunnelbanan och hör skratt och högljudda röster runtomkring mig. Den knallgula vagnen saktar in, stannar slutligen och jag kliver på. Tunnelbanan tar mig vidare, vidare in i den berlinska kvällen…

berlin-germany

Hur får Berlin ditt hjärta att bulta?

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Sommar i Berlin…

  1. För tillfället får Berlin mitt hjärta att slå snabbare när jag ser att någon ur huset mitt emot har dumpat en äcklig gammal dubbelmadrass MITT PÅ PLATSEN!! Och där ligger den nu och väntar på att bli avhämtad och förökar sig varje natt med allehanda andra gamla saker.. Återkommer med positivare när blodtrycket har lagt sig igen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *