Stockholm i mitt hjärta

Imorgon bär det äntligen av på en liten resa tillbaka till mitt älskade Stockholm, närmare bestämt Södermalm. Om jag inte åkte tillbaka till min hemstad med jämna mellanrum skulle jag nog bli tokig, jag behöver få känna mig “normal” då och då. Med normal menar jag att jag får tala på mitt modersmål, träffa min familj, mina vänner och få en dos av den svenska kulturen. Tanka lite energi helt enkelt. Samt köpa barnkläder! Det är mitt guilty pleasure, men man kan ju inte låta bli! För låt oss vara ärliga, svenska barnkläder är finare än de tyska. 😉

namnlos
Dussmann

Så var det dags för lite helgtips igen! Jag skulle gärna gått på Dussmanns nyinvigning imorgon om jag inte befunnit mig i Sverige. Dussmann är, för er som inte redan känner till, en helt fantastisk bokhandel och kulturcenter på hela 5 våningsplan. Den 24 (kl 10-24)-25 (kl 09.30-23.30) mars firar alltså Dussmann ombyggnationen med ett stort jippo! Musik, högläsning, aktiviteter för barn – här finns något kul för alla! Gratis inträde – Friedrichstrasse 90.

Nej nu måste jag packa vidare, det sägs vara riktigt ruggigt i Sverige. Men känner jag mig själv rätt kommer jag ändå gå runt och frysa.

Trevlig helg!

 

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Stockholm i mitt hjärta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *