Sweet home Berlin

Jaharå! Äntligen hemma i Berlin, städernas stad… Ännu en gång fick jag smaka på Tegels vrede – denna gång råkade jag i luven med en toalett vars stank inte var av denna jord. Men det var ju egentligen inte Tegels fel direkt. Och efter en dag på resande fot är det bara att konstatera att  den torra luften i flygplanet tär på en. Nästa gång ska jag inte sminka mig när jag flyger, hör ni det?! Jag såg ut som Frankensteins monster vid landningen, hela ansiktet hade liksom börjat krackelera – huva!

Stockholm var lite ruggigt denna gång, men oj oj oj så många goda semlor som slank ned! Apropå semlor – eller rättare sagt fremlor – har ni ett fint latmansrecept HÄR. Det går på 5 minuter och vilken slashas som helst kan lyckas – busenkelt!

Återigen lyckades jag skämma ut mig när jag skulle handla på svensk matbutik. Jag var tvungen att handla med mig välling och andra godsaker som inte finns att få tag på i Tyskland, och därmed var det ett ganska stort antal varor som åkte upp på rullbandet. Den stackars kassamedarbetaren slängde då och då skräckslagna blickar på den hög med varor som växte på min lilla yta av rullbandet, medan han blippade varorna från kunden som stod före mig. Jag insåg att jag prydligt staplat allt i 3 stycken ca 40 cm höga staplar. Men jag kände bara att, vad ska jag göra då? Ytan innan blippningen är ju så liten?!. När det sedan var min tur att få varorna blippande utstötte snubben i kassan några primitiva läten, som lät något i stil med “hoh” och “mhm!” samt ett och annat “hrr”, som om han var riktigt förbryllad över detta fascinerande sätt att lägga artiklar på kassabandet. Sedan packade jag allt i en rasande fart och betalade – såklart – med kontanter. Undra vad han tänkte egentligen… Jag har glömt konsten att handla i svensk matbutik verkar det som…

Nu är jag hemma i alla fall och ser fram emot svenska besökare i form av syster och kompis. Det blir säkerligen en intensiv och spännande vecka.

Auf Wiedersehen!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *