Volkspark Friedrichshain

Sicket vårväder! Sicken vårkänsla! Vi styrde kosan mot Volkspark Friedrichshain på eftermiddagskvisten för att få njuta av det fina vårvädret, och det var vi minst sagt inte ensamma om att göra. Halva Berlin hade haft precis samma tanke som oss. Parken, som är Berlins äldsta, är belägen i stadsdelen Friedrichshain och gränsar till Prenzlauer Berg. Vi begav oss mot ankdammen det första vi gjorde. Allt är inhägnat och man kan låta ungarna härja fritt utan att behöva oroa sig för att de ska trilla i. Bakom ankdammen ligger Restaurant Schönbrunn, vilken är uppdelad i 4 sektioner; café, kiosk, restaurang och biergarten. Från kiosken slingrade sig en minst 20 meter lång kö av glassugna berlinare – ett säkert tecken på att våren är på väg!

volkspark.png
Höst

Sedan blev det en svängom till en av parkens fina lekparker, närmare bestämt den med hästtema. Den är väldigt stor och kuperad med mycket plats för lek och spring. Ännu ett sant vårtecken är när man märker att lekplatserna inte längre står ekande tomma, utan att man istället får sicksacka sig fram mellan vilda småttingar som är i färd med att bygga sandslott och annat skoj.

image1
Alice beskådar ankdammen

 

Parken är även ett perfekt besöksmål om man vill studera skulpturer, statyer, historiska monument eller om man helt enkelt vill uppleva en grön oas i kontrast till den hektiska staden. På somrarna visas det även utomhusbio och teaterföreställningar och för den delen ett toppenställe att ha picknick på. Så pay the park a visit nästa gång ni åker till Berlin i vår eller i sommar!

Vilken är er favoritpark i Berlin?

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *