Vegan i Berlin

Det är väl ingen hemlighet längre att det kryllar av goda och trevliga fik och restauranger i Berlin som erbjuder veganvänliga alternativ, eller till och med ställen som helt och hållet är inriktade på enbart veganska produkter. En butik som jag tror och hoppas kommer att finnas i Sverige någon gång i framtiden är livsmedelsbutiken Veganz. De säljer uteslutande veganska produkter och finns på adresserna Marheinekeplatz 15 (Kreuzberg), Warschauer Strasse 33 (Friedrichshain) och Schivelbeiner Strasse 33 (Prenzlauer Berg).  De har även en restaurang på våningen över filialen på Warschauer strasse  vid namn The Bowl. Jag kan garantera att den mest köttfrälste blir begeistrad av de smaksensationer man får uppleva där. Jag har även skrivit om Vegan Berlin – en lista över restauranger och caféer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett annat ställe jag råkade snubbla över häromdagen är Giorgio Lombardi, Weinbergsweg 5. Jag strosade omkring vid Rosenthaler Platz och blev sådär hysteriskt kaffesugen som bara går att beskriva med scenen i “Sunes sommar” när Peter Haber, som spelar Sunes pappa, ligger på stranden och blir kaffesugen. Jag hamnade där av en slump egentligen, det var mer eller mindre det enda stället på Weinbergsweg som inte hade en trappavsats på en nästan en meter, vilket är rätt ofördelaktigt när man har en tung barnvagn i släptåg. Nåväl, detta italienska café (förutom att det uppenbarligen är barnvagnsvänligt) erbjuder en hel del veganska alternativ. För att inte tala om vegansk glass, pasta och pajer.

En blogg tillika nöjesguide jag följer är Mit Vergnügen. De har gjort en lista över 11  veganska smarriga restauranger i Berlin man inte får missa. Visserligen står allt på tyska, men äh, som tur är finns ju google translate till räddningen.

Trevlig helg!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Vegan i Berlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *