Turist i Berlin

Jajamen! Visst kan man vara turist i sin egen stad. Inte nog med att det är helg – det är en barnfri helg! Det är till och med en helg som jag tillbringar helt på egen hand. Jag ska fatta mig kort, för här ska sovas! Ni kan ju tänka er att man har blivit lite tokig efter typ 2 år utan sömn, så jag lyxade till det och checkade in på hotell. Under två hela nätter ska jag försöka återhämta mig efter en minst sagt sömnlös period. LYX!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Champagne och crepes på KaDeWe

Jag bokade ett jättecharmigt hotell i västra Berlin. Jag hänger inte i västberlin särskilt ofta, med när jag väl gör det brukar jag alltid slinka in på det magnifika och pampiga varuhuset KaDeWe – Kaufhaus des Westens. Det finns så mycket fint och härligt att titta på helt enkelt att man lätt glömmer bort tiden, och vips inser man att man varit där i 3,5 timme utan att ha gjort något vettigt. Fast allt behöver ju å andra sidan inte vara så sabla vettigt jämt och ständigt.

P3170719.JPG
Drömtak?!

Imorgon blir det till att turista loss i stan. Museum och god mat är några av höjdpunkterna jag har att ser fram emot. Vädret ska tydligen bli riktigt ruttet – perfekt för ett besök på museum! Det är en fullspäckad dag som står på spel och jag vill gärna försöka få en lång natts sömn, så här sätter jag punkt.

Trevlig helg!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *