Weissensee 

Jag säger bara ett ord: öroninflammation. Det får sammanfatta början på denna vecka. Nej alltså jag har inte fått öroninflammation, men dottern min har. Detta innebär mycket häng inomhus, och medan barnen sover så passar jag på att pausa Pippi och Greta Gris och allt vad det heter, för att slå på Netflix och kolla på serien Weissensee. Eller snarare, att se om den från början alltså. Det var ett tag sedan senast och HERREGUD vad jag längtar tills den nya säsongen kommer!

http://skonhetskabinettet.se/tag/klader/

Jag ÄLSKAR den här serien, som handlar om kärleksparet Martin och Julia och deras familjer (huva, vad Falk är obehaglig – en riktig otäcking) som bor i Berlin i början på 80-talet. Jag tycker överlag att allt som har med DDR att göra är väldigt spännande, och besöker mer än gärna platser här i staden där spåren av kalla kriget fortfarande är varma, så att säga. Men åter till serien – den är väldigt lärorik, känns så genuin (ska jag säga som är född en dag innan muren revs, vem är jag att uttala mig?!) och är så fruktansvärt spännande att man bara måste se ännu ett avsnitt…och ett till…och ett till… 

Är du ute efter en ny serie, behöver du alltså inte leta längre. S E   D E N!!! 

/ Frau Genossin Blixt

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “Weissensee 

 1. Håller med, den är fantastisk! Tyvärr inte tillgänglig i Sverige på Netflix 🙁
  Jag som är lite (hmm) äldre minns murens fall och hade turen att åka på klassresa till Berlin maj 1990. I bokhyllan här hemma tronar en bit av muren som jag egenhändigt knackat loss bredvid skolan vi besökte.
  Kul att läsa din blogg som jag hittade när jag förberedde tjänsteresa till Berlin nästa vecka! Bra tips med caféerna, får se om jag hinner med något. Tack!

  1. Va?! Vad dåligt! Den borde verkligen vara tillgänglig där kan man tycka…
   Vad kul att du gillar bloggen 🙂 försöker tipsa om lustiga och lite annorlunda saker. Eller saker jag helt enkelt tycker om! Hör av dig ifall du undrar över något, och ha en trevlig resa!

   1. Tack, hör av mig om jag undrar något. Är i Berlin hyfsat ofta privat och har mina favoriter men det är kul att vidga vyerna. När orken tryter får jag passa på att se nåt avsnitt Weissensee ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *