Ett, tu, TE!

Nämen! Nu har jag bloggat i hela två månader . hurra vad roligt! Helt otroligt vad tiden går…

Idag tänkte jag diskutera det här med Tyskland och teer. Har ni någonsin varit med om att bli rekommenderad te av sjukvården vid sjukdom? Bor du i Sverige – förmodligen inte. Bor du i Tyskland – med största sannolikhet!  Jag höll på att tappa hakan när jag var hos läkaren p.g.a. en förkylning eller vad det nu var och fick utskrivet te. TE?! Japp! Då hade jag visserligen inte bott särskilt länge i Tyskland och visste inte bättre. Välkommen till teets förlovade land.

Min lilla tesamling
Min lilla tesamling

När du haltar in på ett tyskt apotek för att rådgöra med personalen vid diverse krämpor – alltifrån magsjuka, leverbesvär eller hosta – då smyger de gärna ner ett te som ska bota dina åkommor i kassen din.

Jag minns när jag i slutet på min senaste graviditet började tappa tron på att det någonsin skulle bli någon förlossning (ni som har gått över beräknat förlossningsdatum, ni vet vad jag talar om…) och jag med desperation i rösten rådgjorde med min barnmorska om det verkligen inte fanns något som kunde skynda på processen. Mycket riktigt fanns det ett sätt – ett “barnmorske-te”! Glad i hågen knatade jag in på närmaste apotek för att köpa denna mirakelkur och blev mött av en medarbetare på inte det godaste humöret. “Jag skulle vilja köpa barnmorske-teet tack” sa jag. Medarbetaren ser sig en gång åt höger och en gång åt vänster, som om han vill försäkra sig om att ingen annan ska höra diskussionen mellan oss och säger till slut med en lågmäld stämma: “är du helt säker på att du är redo att ta barnmorske-teet?!”, med en tydlig betoning på teet. “Jaa?” säger jag osäkert. “Det är ju bara ett te?”. Ack och ve, det skulle jag inte ha vräkt ut mig. Det fick jag veta med besked. Nu fick jag istället en lektion om att inte underskatta teernas näst intill magiska förmågor! Efter det att jag fick veta hut gick jag hem och bryggde en rejäl kanna med denna illaluktande bryggd, och vad hände? Absolut ingenting! Förlossningen fick sättas igång på sjukhus flera dagar senare. Hmpf.

Ett träd i blom
Psst…det är vår nu <3

Vad är ditt tydligaste tyska te-minne?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “Ett, tu, TE!

  1. Helt otroligt! Ett land som är så strikt i vissa sammanhang men som rekommenderar teer och homeopati. Dessutom öppet få dricka öl mm. Ska bli intressant att komma ner till Berlin för första gången.
    Tack för dina blogginlägg och svar, Annelie! Våren är kommen t om här i Norrland!

    1. Ja man får inte vara rädd för “alternativa” metoder när man bor här. Har folk i min närhet som blivit ordinerade att vira fast en halv lök vid örat när barnet haft en rejäl öroninflammation… visst ska man inte överanvända antibiotika MEN….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *