Att göra i Berlin under påsk 2017 – del 1

LÄS MER: Påsk i Berlin 2018

Good evening, Berlin-lovers! Gudars parader vilket väder vi har fått! Från att det har varit lite småruggigt och grått till att bli stekande hett, soligt och i och med det – väldigt svettigt, på bara ett par dagar. Ja, nu vet man vart det håller på att barka hän… Påsk! Om två veckor är det alltså i runda slängar 2000 år sedan Jesus Kristus återuppstod, om man ska tro på det som står i Bibeln. Åker du till Berlin över påsk kan du vara säker på att det finns mycket kul att upptäcka och göra. Här delar jag med mig av en drös skojiga tips, och här kommer den första delen!

Träd i blom på Schwedter Strasse
Träd i blom på Schwedter Strasse

Bara för att det är påsk (Ostern på tyska) och helgdagar i Berlin betyder inte det att det behöver vara tråkigt och händelselöst. Tvärtom sker det en hel del i stan under påsken. Vad sägs om påskmarknader, påskbrasor, påskkonserter, vårfester och en massa annat för hela familjen!

Britzer Baumblütenfest – “Trädblomsfesten i Britz”. Det här är ett perfekt litet utflyktsmål om man vill se något lite utanför staden. Här erbjuds det mycket för de små; äggmålning, underhållning på scenen, påskeld, live-musik och karuseller. Gratis inträde! När man väl är i Britz kan man passa på att ta en titt på “Hufeisensiedlung” som står på UNESCOs världsarvslista. Det är ett enormt lägenhetshuskomplex format som en hästsko. Ett måste att beskåda för den arkitekturintresserade! Öppet under påsken: 12-22 Adress: Parchimer Allee 1, 12359. (Några goda 40 minuter från Alexanderplatz på ett ungefär, med tunnelbana).

Smäckiga påskmarknader – Här är ledordet Alexanderplatz. Här kan man gott och väl stanna i någon halvtimme. Sedan har man nog fått sin dos av skräniga, blinkande. plastiga pryttlar. Varning för många brölande och burdusa människor vid ölstånden! Gratis inträde. Något annat hade väl varit helt galet!

Konserter – Passa på att se en konsert i en kyrka, det kan vara megapampigt! Det bästa av allt är det på många ställen är gratis. Var bara ute i god tid så du får bra sittplats. Vill man ha något extra pampigt rekommenderar jag Berliner Dom, där får man däremot punga ut en liten slant för inträde, men det är det mycket väl värt!

Biergärten – Fira påsk på äkta tyskt vis! Slå dig ned i en Biergarten och låt den kalla, svalkande drycken flöda i goda vänner lag. Mina topp tre “Ölträdgårdar” är: 1. Café am neuen See (Tiergarten), Prater Garten (Kastanienallee), Schönbrunn (Volkspark Friedrichshain).

Ät en påskbrunch – Ska man äta en påskbrunch ska man göra det ordentligt! Ta därför och besök någon av dessa guldkorn, här får man valuta för pengarna. 1. Weisse Villa i Köpenick, Josef-Nawrocki-Straße 10, 12587 Berlin 2. Kurhaus Korsakow, Grünberger Str. 81, 10245 Berlin 3. Fischerhütte am Schlachtensee, Fischerhüttenstraße 136, 14163 Berlin. Boka bord i tid – annars finns risk att man får vänta en god stund…

Det här var vad jag hade att bjuda på för denna gång, men misströsta icke! Det kommer mer…

Parkhäng i Volkspark Friedrichshain
Vår i Volkspark Friedrichshain


Läs mer:

Att göra i Berlin under påsk 2017 – del 2 och Påskhelg i Berlin 2017

Gokväll!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

7 thoughts on “Att göra i Berlin under påsk 2017 – del 1

  1. Pingback: Hemma i Berlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *