Tuggumi för en god s(m)ak

I Berlin finner man många kreativa själar som ständigt kommer upp med nya idéer och projekt. En av dem är Jens Striethorst som driver företaget Charity Gums sedan fyra år tillbaka. Jens är i grund och botten förpackningsingenjör, vilket man ganska snabbt förstår när man ser de produkter som säljs i den lilla butiken på Kopenhagener Strasse 67 i stadsdelen Prenzlauer Berg. Här säljs nämligen små konstverk förpackade på ett lite annorlunda vis – dessutom till ett väldigt fint ändamål, vilket gör att man mer än gärna plockar med sig ett gäng av dessa!

Ägaren av Charity Gums; Jens Striethorst
Jens Striethorst

Charity Gums heter alltså företaget som säljer tuggummin i snygga, roliga och annorlunda förpackningar. Dessutom går ca 10 % av försäljningen per tuggumipaket till goda ändamål, exempelvis till Björn Schulz-stiftelsen – ett barnhospice i Berlin.

Vill man kanske pröva sin lycka och få sina konstverk publicerade kan man gärna kontakta Jens, då han med jämna mellanrum söker nya konstnärer att samarbeta med. Vem vet, kanske kan just du få ditt stora genombrott genom tuggummipaketskonst? Det vore ju något att berätta för barnbarnen, inte sant? Hur som helst tycker jag att den här lilla butiken är värd att svänga förbi om man ändå är i krokarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Surpriiise!

Vill man vinna några av dessa tjusiga tuggummipaket bör man gå in på mitt Instagramkonto: Hemmaiberlin, och följa instruktionerna. Passar perfekt som kylskåpskonst, eller kanske vill man bara bli av med en envis dålig andedräkt som vägrar ge sig av? Det avgör du!

Känner du till någon entreprenör som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Hör av dig!

Ha en skön måndag! 🙂

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *