Att handla i Tyskland – Såhär går det till på Lidl!

Hej! Nu är jag tillbaka i Berlin, redo som bara den att såga eller hylla nästa möjliga berlinska fenomen. Har ni läst guiden att “handla i Tyskland för dummies” som jag skrev för ett tag sedan? Om inte, läs den! Då gör dagens inlägg mer sense. Jag var nämligen en svängom på Lidl idag och hittade både det ena och det andra som jag skulle vilja dela med mig av till er läsare. Inte för att det kliade i fingrarna direkt, när jag sicksackade mig fram mellan krimskrams-lådorna – men det är åtminstone MYCKET intressant att se vad som där gömmer sig! Att handla i Tyskland kan vara riktigt skoj!

Att handla i Tyskland - motorsåg på Lidl
Motorsåg?

Det första jag kom över var denna raring – en bensindriven motorsåg? Eller någon form utav trädgårdstrimmer kanske det var. I alla fall erbjuder Lidl ett mycket brett spektra av produkter – alltifrån motorsågar till kalsonger och kattleksaker. Jag stötte även på några ohyggligt stora trädgårdsmöbler där jag började fundera över hur man ens ska lyckas få ut dem ur den smala lilla kassautgången. Det blir nog en hel del himlande med ögonen och ilskna väsanden från personalens håll när man kommer släpandes på en bångstyrig trädgårdsbordsförpackning i storlek XXL kan jag tänka mig.

att handla i Tyskland: Finfina trädgårdsmöbler
Finfina trädgårdsmöbler

Avslutningsvis bjuder jag på en liten bild hur det kan se ut när man har slängt upp alla varor på bandet. Jag brukar snabbt som bara den försöka packa ut varorna ur den surt förvärvade kartongen som jag roffat åt mig vid mjölkavdelningen (om jag inte har orimligt många varor vill säga – då är det bergmetoden som gäller; d.v.s. att man lägger alla varor i ett organiserat berg på rullbandet) så att jag sedan snabbt som attan kan börja packa ned allt i kartongen igen. Sedan är det bara att ta kartongen till packstationen och börja packa! Att handla i Tyskland behöver med andra ord inte vara nån match!

Att handla i Tyskland – Lidl

En fin måndag önskar jag eder alla!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *