Revaler Strasse – Berlins ökända feststråk

Revaler Strasse. Detta ökända feststråk beläget invid tågrälsen vid stationen Warschauer Strasse, mitt i stadsdelen Friedrichshain – en stadsdel som tillhörde DDR. RAW-gelände. Vad är det? Vad betyder det? Vad har Revaler Strasse att erbjuda? Låt oss dyka ner i dessa begrepp och reda ut vilka de mest spännande klubbarna, marknaderna, aktiviteterna och utställningarna är. Jag lovar att du kommer ha fått nya tips när du har läst klart denna miniguide om Revaler Strasse – så sätt på läsglasögonen och häng med till ett av Berlins mest legendariska nattlivsområden! Detta är den första delen.

Revaler Strasse och RAW-gelände

Revaler Strasse är en relativt lång gata som sträcker sig mellan Warschauer Strasse och nästan ända till tågstationen Ostkreuz. Här väntar ett kluster av caféer, barer, restauranger och nattklubbar som väntar att få ta hand om partysugna turister från hela världens hörn. RAW-gelände är det lite ruffa område på ca 52 000 kvm som ligger närmst rälsen till. RAW står inte för “rå”utan står kort och gott för (hehe) Reichsbahnausbesserungswerk – jojo, försök att läsa det högt för dig själv 10 gånger va! Här huserade Deutsche Bahn en gång i tiden men nu fungerar det som ett alternativt kulturcenter.

Matmarknad på Revaler Strasse
Matmarknad på Revaler Strasse

Klubbar i RAW-området

Badehaus

Klein aber fein, som det heter på tyska. Denna lokal användes en gång i tiden, vilket namnet antyder, av arbetare där de kunde tvätta bort koldammet efter arbetspasset. Nuförtiden kan man istället festa loss och gå på konserter.

Revaler Str. 99, 10245 Berlin

Der weisse Hase

Den vita haren, heter denna klubb. Spännande klubb där det utöver klubbkvällar och konserter även erbjuder andra kulturella event såsom utställningar och workshops.

Astra Kulturhaus

Detta kulturhus tjänar som ett av Berlins viktigaste. Kikar man in på deras imponerande spelprogram inser man ganska snart att de försöker variera sig rätt rejält. Alltifrån till mainstream-pop till reggae och smalare genrer. Ett besök är ett måste!

Revaler Str. 99, 10245 Berlin

Rosi’s

Även Rosi’s erbjuder ett varierat musikaliskt program med Drum & Bass, techno, indie pop & brit pop – you name it!

Revaler Str. 99, 10245 Berlin

Suicide Circus

En av de mer ökända technoklubbarna som man förmodligen snubblat in på om man befunnit sig i Berlin minst 2 gånger (om man tycker om nattliv och techno vill säga).

Revaler Str. 99, 10245 Berlin

Casseopeia

Detta är ett måste för hip-hop-dyrkaren då det kontinuerligt bjuds på tunga hip-hop-konserter. Passa på att spana in deras nyöppnade bar!

Revaler Str. 99, 10245 Berlin

Tips! Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad om klubbar i Berlin är att kika in på Resident Advisor Berlin där man enkelt kan hitta olika event sorterat på populäritet etc.

Der weisse Hase - Revaler Strasse
Der weisse Hase – Revaler Strasse – gästeliste030

Barer

Crack Bellmer

Mysig (ja alltså, här är allt relativt – det är inte “sturekatten på Östermalm”-mysigt, men mysigt på ett berlinskt sätt) bar/nattklubb med ett gediget DJ-programm där det gärna spelas mycket house/tech

Haubentaucher

Jag har tidigare nämnt det lilla nästet vid namn Haubentaucher i mitt inlägg om vart någonstans man kan bada i Berlin. Men om kvällen är detta lilla badställe även en välbesökt bar.

Zum schmutzigen Hobby

En bar med mottot att alla ska känna sig välkomna. En queer kultbar i sann berliner-anda där man med fördel kan börja sin utekväll på.

Självfallet hittar man även barer inom en ganska stor radie. Ett tips är att börja vanka från Simon-Dach-Strasse och helt enkelt se vart man hamnar. Vem vet – kanske slutar barrundan ända borta i Neukölln?

Kanske har jag glömt att nämna något… Men då lägger jag till det vid nästa bloggtillfälle! 🙂

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

1 thought on “Revaler Strasse – Berlins ökända feststråk

  1. Hello blogger, i must say you have hi quality articles here.
    Your website should go viral. You need initial traffic only.
    How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *