Raum Italic – Spazio Corsivo

Inte allt särskilt långt ifrån vad jag brukar kalla hjärtat av Prenzlauer Berg – Helmholtzplatz – befinner sig Raum Italic på Schliemanstrasse 29. Raum Italic är en väldigt trevlig liten institution, som sysslar med bokförsäljning, grafisk design, tryck och en hel del andra roliga och finurliga saker. Häng med på en liten tur genom butiken och låt dig inspireras till läsande och kreativitet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Butiken drivs av två trevliga och drivna italienare som har bakgrund inom grafisk design, vilket man rätt snabbt inser när man träder in i lokalen. Tuffa och tjusiga motiv täcker väggarna från golv till tak, medan spännande böcker, smycken och lite gott och blandat pryder hyllor och bord. Självfallet är deras specialitet böcker på italienska, och de har även ett eget förlag – Spazio Corsivo, som bland annat omfattar böcker med teman som pasta, musik och barnböcker.  De är även återförsäljare av det populära italienska bokförlagets Corrainis böcker. Men de erbjuder även sina kunder böcker på engelska och tyska.

ABC
ABC

Detta, mina vänner, är den perfekta butiken för den som är bjuden på kalas och går och velar när det kommer till presenten. Här hittar man garanterat en rolig och annorlunda bok, ett udda smycke, eller varför inte en rolig poster? När fantasin tryter är det alltså här man ska snubbla in. Som det “lekplatser i Berlin”-freak jag är, måste jag ändå medge att deras bok om just lekplatser i Berlin är rätt fantastisk.

Lekplatser i Berlin
Lekplatser i Berlin

Inte nog med att de saluför diverse ovannämnda pryttlar – de arrangerar även workshops för barn & vuxna, vilket leder oss in på den sista punkten. Imorgon (lördag 22.07.17) kl 18 kommer författaren Sophia Martineck och presenterar sin bok Hans och Greta – en modern tappning av bröderna Grimms klassiker, i serieform. Jag kommer garanterat svinga förbi – ses vi där?

Hans och Greta hos Raum Italic
Hans och Greta hos Raum Italic

God läsning och trevlig helg!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *