Annorlunda marknader i Berlin 2017

Brammibal's Donuts hos The Green Market

Markthalle Neun känns ju som en rätt trevlig marknad i Berlin som går av stapeln var och varannan torsdag i Kreuzberg… de första 3 gånger man besöker den. Sedan börjar det kännas ganska lökigt att åla sig fram i ett hav av svettiga hipsters som alla är på jakt efter att sleva i sig någon ny trendig asian-fusion-rätt som man knappt kan uttala med tillhörande öl från något skäggigt mikrobryggeri för inte särskilt tilltalande priser. Därför ville jag dela med mig av ett par tips på marknader och skojiga event som kanske inte alla känner till.

Brammibal's Donuts hos The Green Market
Brammibal’s Donuts hos The Green Market

Nachtmarkt Berlin 2017

På denna marknad kan man gå runt och fynda, beundra och fönstershoppa ända till midnatt! I Spandau Zitadelle väntar en massa möjliga fynd för den konstintresserade. Utöver det väntar en annorlunda upptäcksfärd med båt runt citadellens vallgrav. En läskig överraskning finns också att se fram emot i den uråldriga källaren. 05.08 kl 18-21

Kreuzboerg Flowmarkt

Fine, detta är ju absolut ingen hidden gem, det ska man inte sticka under stol med. Fast ändå värt att nämna! Titta själva in på hemsidan för att få en egen uppfattning om spektaklet. Varannan vecka tisdag kl 10 vid Prinzessinen Garten 35-38  får man lov att strosa runt i denna mysiga miljö.

The Green Market

Åh, den här marknaden gillar jag verkligen! Det är en vegansk livsstilsmarknad som bjuder in besökare en gång var tredje månad, denna gång i Schöneweide, Reinbeckstraße 9. Här serveras den läckraste veganska maten du kan föreställa dig, ackompanjerat till svängig musik. Utöver delikat street food kan man passa på att kika runt på mode, kosmetik, handgjorda presenter och även delta på workshops och matlagningskurser. 16+ 17 september och december är det återigen för The Green Market att intaga Berlin!

Soloh Market

En marknad som är till hälften designermarknad och till hälften loppmarknad. Jag har själv inte satt min fot här, så det ska bli ett sant nöje att besöka den när de för sista gången i år öppnar för besökarna den 16 september på Alfred-Scholz-Platz i Neukölln.

Mädchen Klamotte – Der Mädelsflohmarkt

Detta är en så annorlunda sak som en loppmarknad enbart specialiserad på kvinnokläder och kvinnoaccesoarer. Män är välkomna – de går t.o.m. in gratis MEN de kommer inte finna något mansmode här inte! Detta är en marknad för de som är ute efter vintage, second hand men även babykläder, barnkläder och andra tillbehör som kvinnor kan tänkas vilja ha. Stresemannstrasse 74 är adressen. Var där i god tid så att du har en chans att sätta klorna i ditt favoritplagg. 24.09 och 12.11 är datumen som du behöver skriva upp för detta år!

Det blir nog en alla tiders marknadshöst i år 🙂

Läs mer: Annorlunda hotell i Berlin

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *