Berlins kattmuseum

Das kleine Katzenmuseum

Som den galna kattkvinna jag är vill jag såklart uppmärksamma att det är den internationella kattdagen idag! Själv är jag välsignad med två fantastiska Birmakatter och kan det mesta om katter som vetas kan – trodde jag! Någon som har tagit detta med kärleken och fascinationen till katterna ett steg längre är herr Helmut Glanz.  Han har nämligen öppnat ett museum i kattens ära, vilket inrymmer det mesta som har med dessa (oftast) lurviga fyrfota varelser att göra.

Das kleine Katzenmuseum
© Das kleine Katzenmuseum

Föreställ dig en gammal dams rum på ett äldreboende. Virkade dukar som täcker varenda centimeter av av bordsyta, svartvita porträtt som pryder väggarna från golv till tak och naturligtvis – porslinskatter som står prydligt uppradade på borden (självfallet med en virkad duk inunder!). Detta har alltså Helmut Glanz och hans fru tagit några ganska stora steg längre. Här väntar 40 år maniskt samlande av diverse kattprylar i alla dess färger och former. Förbered dig alltså på kattchock!

Museet ligger i Lichterfeld och visningarna genomförs av Herr Glanz himself där han med ett brinnande engagemang berättar om de olika kattrelaterade tingen som ryms i trerummaren. Vill man ha sig en visning i detta annorlunda museum i Berlin, får man först slå en signal på nummer 0049(0)30 772 51 49.

Adress: Luisenstraße 38, 12209 Berlin

Mjauuuu!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Berlins kattmuseum

  1. Vilket roligt museum! 🙂 Din blogg ger mig fler och fler anledningar att planera in en resa till Berlin. Jag älskar också katter, även om jag väl iofs gillar riktiga katter mer än porslinskatter 🙂

    1. Vad glad jag blir att höra det Ann-Louise! Hör av dig när du/ni bokat resa så garanterar jag en massa snaskiga Berlintips 😉 Oja – katter är verkligen en av livets meningar 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *