Tyska TV-serier: Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Jag är en av många som älskade – alltså fullkomligt DYRKADE den tyska serien Weissensee! Det sägs att de nu är färdiga med inspelningen av säsong 4, vilket väl ändå måste betyda att det inte längre är en evighet till premiären av fortsättningen av detta! 😀 Ännu en nyhet är att “Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo” blir TV-serie och ingen mindre än Anette Hess (geniet bakom serierna Weissensee och Ku’damm 56) är huvudförfattare i denna produktion.

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Boken skrevs 1978 och filmatiserades 1981, så vill man värma upp inför serien bör man definitivt se filmen först och främst. Serien kommer likt filmen att skildra Christianes liv – en ung tonåring i Västberlin som hamnar i ett tungt drogmissbruk och kriminella kretsar, med några nya infallsvinklar då exempelvis föräldrarna som lämnar sina barn ensamma blir belysta. Jag tror och hoppas att detta likt Weissensee kommer bli en megasuccé, även om handlingen är extremt tung till och från. Filmandet är i full gång – måtte det inte dröja allt för länge till premiär.

Trevlig helg!

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Tyska TV-serier: Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

 1. Tack för tipset! Jag minns filmen med ångest från skolan där vi såg den på tyskan, tyckte den var fruktansvärt tragisk. Funderar dock på att ge den en ny chans… Ser fram emot fjärde säsongen Weissensee och även denna serie.
  Ha en skön kväll ?

  1. Ja det är verkligen ingen lättsam serie som man kan sitta och strötitta på medan man förbereder middagen.

   Ja weissensee får ta och komma snart!!!! 🙂

   Ha det gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *