Festival of lights 2017

Festival of Lights

Idag när jag klev ut från lägenheten möttes jag av något obehagligt – nämligen kyla! Detta fick mig att börja tänka mörka tankar om vinter och slask. Men det förde också in tankarna på hösten och att det sker väldigt många festliga och roliga event under den årstiden. Ett exempel på ett sådant event är Festival of Lights!

Festival of Lights
Festival of Lights

Festival of Lights 2017 äger rum 6-15 oktober och för den som ännu inte upplevt detta kan jag verkligen varmt rekommendera att man befinner sig i Berlin under just denna vecka. Några av Berlins mest kända och vackra sevärdheter och landmärken lyses upp av många olika konstverk i form av just ljus.

Festival of Lights 2017 - karta
Festival of Lights 2017 – karta

På kartan ovan, publicerad av den officiella aktören under Festival of Lights, finns ett urval av byggnader som är upplysta. Jag själv brukar alltid börja min festival-promenad vid Alexanderplatz för att sedan bege mig mot Brandenburger Tor. Men vill man, kan man köpa sig en biljett för att delta på en guidad tur. Det finns massor av varianter;

LightLiner (Buss)

LightShip (Båt)

Lightseeing XL (Buss & Båt)

LightSeeing Kombi-Tour (Buss & Båt)

LightFoto-Safari (Busstur med fotostopp)

LightSeeing-Limousintur

LightKutsche (Droska)

LightKremser (Häst och vagn)

LightWalking (Vandringsturer)

LightBikeTaxi (Cykeltaxi)

LightBalloon (Ballonguppstigning)

Trevlig måndag!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Festival of lights 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *