Little Big City Berlin – Recension

Oberbaumbrücke - Little Big City Berlin

Jag och familjen fick lov att testa den nya attraktionen Little Big City Berlin, så jag skulle vilja sammanfatta vårt besök med hjälp av detta blogginlägg. En recension skulle man kunna kalla det. Attraktionen befinner sig på baksidan av Fernsehturm, det vill säga på den sidan där Marienkirche står. När man har gått förbi kassan slussas man genom en gång med lättsmält fakta om Berlins historia på väggarna med tillhörande viktiga årtal tills man hamnar i en hiss som tar en en våning upp, och det är där allting börjar…

Oberbaumbrücke - Little Big City Berlin
Oberbaumbrücke

En barnvänlig attraktion

Väl uppe presenteras Little Big City Berlin med hjälp av en introduktionsfilm där huvudkaraktären är en lustigkurre med grov Berliner Schnauze (nästan i samma klass som min sambo. Men bara nästan..) som följer med som berättare genom hela besöket i olika gestaltningar. Sedan öppnas dörrarna till miniatyrstaden upp och man möts av en imponerande syn. Little Big City är uppbyggd och arrangerad i kronologisk ordning, det vill säga att man först får beskåda Berlin innan det ens hunnit bli Berlin för nästan 1000 år sedan. Detta följs av medeltiden, Weimarrepubliken, det glada 20-talet, tredje riket, efterkrigstiden, DDR och David Hasselhoff (såklart!) – ja ni förstår, de stora historiska tyska erorna.

DDR - Little Big City Berlin
DDR

På hemsidan står det att attraktionen lämpar sig för barn som är minst 6 år fyllda, och på ett plan förstår jag varför då det dyker upp någon liten tortyrkammare som kanske inte känns särskilt “barnvänlig”, men utöver det tycker jag att den lämpar sig jättebra för även yngre barn. Vårt äldsta barn är drygt 2 år och hon hade the time of her life! Vilken tvååring tycker inte att det är jättekul att kika på bilar, båtar, berg- och dalbanor, flygplan i miniatyrformat som rör sig?! Det finns även många spännande knappar och rattar att pilla på, och då och då dyker lustigkurren med Berliner Schnauze upp och berättar något lärorikt. Interaktivt och samtidigt ett väldigt roligt sätt att lära sig om Berlins historia på.

Helt klart den bästa delen enligt Alice - Tunnelbanan...
Helt klart den bästa delen enligt Alice – Tunnelbanan…

Uppskattningsvis hade nog bara 25 % av alla besökare barn med sig när vi var där, vilket är en bra indikation på att detta minsann är en spännande och rolig attraktion även för vuxna. Information finns även på engelska. Jag vill ju inte avslöja varenda moment utan jag rekommenderar helt enkelt att man tar sig dig för att upptäcka det på egen hand. Det är helt klart värt ett besök!

Vad tycker du om attraktionen?

 

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *