Vad hände med Klaus-Heidi?!

Klaus-Heidis cykel

I samma veva som jag planerade att flytta till Berlin arrangerade Lufthansa en tävling där man kunde vinna “ett nytt liv i Berlin”. Priset bestod i en enkelbiljett från Stockholm till Berlin med Lufthansa, en möblerad 2:a i Kreuzberg för ett års tid plus en specialdesignad cykel. För att vinna denna jackpot krävdes dock att man ändrade sitt namn till “Klaus-Heidi”, d.v.s. du var verkligen tvungen att få namnändringen dokumenterad av skatteverket. Jag var inte så modig dock. Men det gick ju skapligt ändå!

Klaus-Heidis cykel
Klaus-Heidis cykel – foto:Lufthansa

Det skulle vara kul att få veta vad det blev av vinnaren – hur gick det sen? Stannade han i Berlin? Heter han fortfarande Klaus-Heidi? Jag vet att det var en han, då det på Lufthansas hemsida står att det var en man vid namn Michael Andersson som vann. Är det någon som vet – hör i så fall av dig! Det skulle vara kul att veta mer!

UPDATE: Klaus-Heidi lever och frodas i Sverige igen. Därmed kan jag alltså dementera det lilla ryktet som florerade om att han skulle ha arbetat som bibliotikarie på Stockholms universitet. 🙂

Happy monday…

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

6 thoughts on “Vad hände med Klaus-Heidi?!

 1. Jag har hört att han ska jobba vid typ Stockholms Universitet som bibliotikarie (eller i Campus-bokhandeln kanske det var :o). Är inte helt hundra men jag tror det var nåt sånt!

  1. Jaså! Vad intressant, i den bibblan har man spenderat sin beskärda del tid så att säga. Nästa gång jag åker till Stockholm får jag ta och göra ett besök på Universitetet och säga hej.

 2. 42 deltagare bytte namn till Klaus-Heidi innan Lufthansa stängde tävlingen för fler deltagare, att så många skulle byta namn trodde de ju inte! Vinnaren, Klaus-Heidi Andersson, kan jag avslöja har precis återvänt till Sverige efter tre månader i utlandet, framförallt i Kanada men han passade också på att besöka Washington och Alaska som var de två amerikanska stater han hade kvar innan han besökt dem alla.
  Vill man följa hans fortsatta äventyr i livet kan man följa honom på instagram där han heter klausheidiberlin.
  Med hälsningar från Klaus-Heidis syster!

  1. Jag hittade honom på instagram! Vad spännande 🙂
   Haha, då kan jag alltså dementera ryktet om att han skulle ha jobbat som bibliotikarie på Stockholms universitet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *