8 concept stores i Berlin

ABC

Oavsett om du är ute efter minimalism, kitsch, nordisk design eller vad det än må vara kan du vara säker på att du finner det i Berlin. Concept stores finns numera i vart och annat gathörn känns det som, så det gäller att plocka russinen ur kakan! Låt mig få dela av mig med de jag tycker är värda att besöka, och vi börjar med min favoritbutik; Victoria met Albert

Victoria met Albert

Här möter inredning mode i en av de mysigaste kvarteren i Berlin. Man vill köpa precis ALLT när man kliver in genom entrén. Mattor, doftljus, smycken, roliga presentartiklar och trendiga plagg är ett axplock på fina saker och ting du förmodligen kommer vilja köpa med dig hem.

Adress: Dunckerstraße 81, 10437 Berlin

Schee

Ett stenkast från Rosenthaler Platz på Rosenthaler Strasse befinner sig den spännande butiken vid namn Schee. Man möts av väldigt gula väggar där många affischer med grafiska tryck är upphängda. Jag skulle nog vilja säga att de grafiska trycken är höjdpunkten, men en vän tipsade om att de också säljer de populära O’Donnel Moonshine-burkarna till fina priser!

Adress: Rosenthaler Str. 15, 10119 Berlin

Super Concept Space

Trendigare än såhär blir det nog inte. Super Concept Space ligger i den coola gallerian Bikini Berlin och erbjuder mer än bara inredningspinaler. Här kan man även få sig kulinariska upplevelser som heter duga! De beskriver köket som ett cross over-kök med influenser från Medelhavet, Asien och Latinamerika.

Adress: Budapester Straße 50, Rooftop, 2. Etage, 10787 Berlin

Hallesches Haus

Ett absolut måste att besöka för inredningsfantasten. Hallesches Haus har blivit uppmärksammad av bland annat Elle Decor och Harpers Bazar och det säger väl förmodligen ett och annat. Jag gillar deras beautyavdelning och då deras fina tvålar in particular. Men som sagt, detta måste ses med egna ögon.

Adress: Tempelhofer Ufer 1, 10961 Berlin

Voo Store

Denna butik, som ligger i hjärtat av Kreuzberg, är inriktad på mode. Här hittar man de senaste trenderna i modeväg för både kvinnor och män. De har även ett litet utbud av andra ting, såsom smycken, parfymer och doftljus. Hel klart värt att besöka.

Adress: Oranienstraße 24, 10999 Berlin

No Wodka

Minimalistisk inredningsbutik som på samma gång fungerar som galleri. Här står polsk design, konst och mode på menyn och det kommer ständigt nya konstnärer och designer som ställer ut och säljer sina objekt. Butiken är ljus och luftig och idén är helt enkelt att försöka spegla den samtid som råder i Polen.

Adress: Pappelallee 10, 10437 Berlin

Andreas Murkudis

Även här får man känslan av att befinna sig i ett galleri. Butiken på Potsdamer Strasse imponerar nog på de flesta besökare. Den ligger nämligen i det gamla tryckeriets lokaler och är därmed rymlig och luftig. Det finns även ett spännande och lyxigt Showroom för den som är ute efter det där extra, eller för den som bara vill ta ett varv och fantisera sig iväg en stund i inredningshimlen.

Adress: Potsdamer Straße 81, 10785 Berlin

Süper Store

I denna concept store hittar man “alldagliga objekt som gör vardagen vackrare”. Det kan röra sig om inredningsprylar, presentartiklar och det mesta som brukar finnas i en concept store. Men vad som gör denna butik så speciell är den höga mysfaktiorn. Det känns som ett gammalt 60-talsvardagsrum med många teakmöbler och annat som hjälper till att hålla den trevlig och ombonad.

Adress: Dieffenbachstraße 12, 10967 Berlin

God shoppinglycka!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *