Storm i Rostock

Strandkorgskyrkogård på Warnemünde

Som några av er kanske vet var det storm igår i Rostock och i andra delar av norra Tyskland. Dagen till ära hade vi bestämt oss för att åka till just Rostock och Warnemünde. Inte på grund av stormen utan bara mer för att det passade rent tidsmässigt. Jag hade aldrig varit i Rostock förut och måste säga att jag blev glatt överraskad när jag möttes av en lugn liten hamnstad med “Altstadt” och fina promenadstråk. Jag visste väl egentligen inte vad jag hade att förvänta mig, hade inte gjort någon research överhuvudtaget, men det blir bara automatiskt så att när jag hör orden “tysk stad i gamla Östtyskland” föreställer sig mitt undermedvetna ett litet trist samhälle bestående av gråa, sorgsna, fallfärdiga byggnader som bara väntar på att någon ska rusta upp dem. Men icke! Rostock var varken fallfärdigt eller sorgset – bara fint och trevligt. En restaurang jag vill passa på att tipsa om är L’Osteria på Steinstraße 9. En riktigt vräkig italienare med gudomligt läckra pizzor i size XXL.

En tilltufsad Marcel ser med vördnad på sin Pizza från L'Osteria
En storm-tilltufsad Marcel ser med vördnad på sin Pizza från L’Osteria
Strandkorgskyrkogård på Warnemünde
Strandkorgskyrkogård på Warnemünde

Stormen byggdes upp och blev allt mer hotfull mot eftermiddagen. Det stoppade oss inte från att åka till den närliggande orten Warnemünde, som man tar sig till med bil på 20 minuter från Rostock. Warnemünde är en riktig liten semesterpärla och jag kan verkligen se framför mig hur proppfullt det måste vara där under högsäsong. Vi stannade dock inte särskilt länge. Jag tog några foton på stranden och dess många strandkorgar (där jag senare “lustigt nog” såg foton från senare på kvällen i någon nyhetstidning, fast då med omkullvältna strandkorgar med rubriken “flera döda i Tyskland pga storm”) och på fyren. Sen fick det vara bra då det började vina olycksbådande i trädkronorna.

Fyrhuset i Warnemünde
Fyrhuset i Warnemünde

Men till Warnemünde vill jag absolut tillbaka! När det inte är storm vill säga.

Vilken är din Ostseefavorit?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *