På hästäventyr i Berlin!

Reitschule Synanon am Poloplatz

Förmodligen har ni under någon period i livet känt den där gnagande känslan av att något saknas. Som om man gick och letade efter en sista pusselbit för att fullända tillvaron. Jag har under många, många år gått runt med den känslan nu (7 år för att vara exakt!) och kommit fram till vad det berodde på; jag saknade hästarna och ridningen! Är du ingen hästnörd är det förmodligen ingen idé att du läser vidare, nu kommer jag nämligen att snacka om stall och ridskolor i Berlin!

Reitschule Synanon am Poloplatz
Reitschule Synanon am Poloplatz

Jag har börjat reka bland olika stall och ridskolor och har hittills testat två stycken och har minst två stycken kvar. I Berlin, i jämförelse med Stockholm som kryllar av ridskolor, har man inte råd att vara kräsen när det gäller kvaliteten på anläggningarna. Ofta får man åka ut en bra bit utanför Berlin, till Brandenburg, för att kunna mötas av ett fallfärdigt betongruckel omgärdat av lera, lera och åter lera. När man sedan vill höra sig för vad de erbjuder för kurser, träder allt som oftast en robust ridlärare av den “äldre” skolan fram, med ett stadigt grepp om kaffekoppen i den ena handen och cigaretten och ridspöt i den andra, med ett mindre vänligt ansiktsuttryck som får en direkt att ångra sitt val om att ha begett sig dit.

Ridhuset

Men jag har inte gett upp hoppet! Jag SKA finna en ridskola, det kan ni skriva opp. Idag bjuder jag bara på några bilder från den fina ridskolan i Frohnau. Ni som hoppades på att få se bilder från när jag graciöst svävar fram på en vit fullblodsarab kommer tyvärr att bli besvikna. När jag fångades på bild såg jag banne mig inte riktigt klok ut. Svettig, högröd i ansiktet och flåsandes skumpade jag runt på en inte jättegraciös pålle.  Men kanske blir det några bilder i nästa inlägg. Kanske. Vem vet!

Hagen

Gnägg!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *