Secret Tours – Upptäck hemlighetsfulla ställen i och utanför Berlin

När man har betat av Brandenburger Tor, Fernsehturm och alla andra klassiska sevärdheter i Berlin är det dags att upptäcka stadens lite mer anonyma och udda platser. Ett företag i Berlin som möjliggör denna typ av spännande Sightseeing är Secret Tours Berlin. Secret Tours Berlin erbjuder flera spännande och intressanta turer i och utanför Berlin. Jag åkte med på turen “Szenebezirke Kreuzberg & Friedrichshain” och döm till min förvåning att jag fick se och upptäcka nya platser jag aldrig varit på förut – jag som ändå bott i Berlin i snart 4 år!

Tempelhofer Feld
Tempelhofer Feld

För det första; det som gör alla turer så lyxiga är att man inte behöver färdas med kollektivtrafiken eller gå till fots (vilket är särskilt ofördelaktigt vid regn). Istället färdas man i en bekväm minibuss av märket Mercedes Benz där man under själva bilresan får väldig proffsig och fördjupande guidning om staden av chauffören själv. Under turen “Szenebezirke Kreuzberg & Friedrichshain” görs runt 11 stopp, där man får gå ur bilen för att upptäcka något spännande ställe, där guiden berättar om platsens historia. Mellan stoppen, under bilresan, stannar chauffören tillika guiden då och då upp för att berätta om de historiska platser som man åker förbi och visar bilder från förr & nu. Det tipsas om annorlunda butiker och om allt möjligt som är värt att veta om staden.

Känner man att man vill gå steget längre och ta sig en bit utanför stadskärnan är detta inget problem för Secret Tours Berlin. Några exempel på turer som de erbjuder är “Stasi-gefängnis & Dong Xuan Center” där man får besöka det gamla stasifängelset och ett enormt asiatiskt shoppingcenter i stadsdelen Lichtenberg och “Wannsee” – en tur där man får se en lite grönare del av Berlin och lära sig mer om bland annat vilka kändisar som huserar och har huserat där, samtidigt som man får lära sig mer om Wannsees mörka historia. Detta är alltså bara ett litet urval från alla de turer som erbjuds, så för den som vill vet mer råder jag att man besöker deras hemsida.

Secret Tour Berlins guidade turer känns intima och lyxiga, men de har också alternativ för större grupper och företag. Jag tänker garanterat åka med dem igen, och hoppas att andra också gör det – det är en oförglömlig upplevelse!

Grundaren av företaget; Stephanie Terwellen
Grundaren av företaget; Stephanie Terwellen

Trevlig tur!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Secret Tours – Upptäck hemlighetsfulla ställen i och utanför Berlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *