Brunchbuffé i Berlin

Café Dritter Raum

Att få hugga in på en läcker brunchbuffé är det nog inte många som tackar nej till. På en buffé finns oftast något för alla och om man vill rulla ut från restaurangen är en brunchbuffé i Berlin ett perfekt alternativ! I det här inlägget har jag handplockat några trevliga brunchhak som jag känner att jag bara måste testa!

Brunchställen i Berlin med buffet

Café Butter

När vårsolen har börjat kika fram gör man helt rätt i att slå sig ned på Café Butters uteservering. De erbjuder, förutom ett soligt läge, en generös brunchbuffé med både kalla och varma rätter. Höjdpunkten hos Café Butter är nog ändå just uteserveringen, där man helt enkelt kan luta sig tillbaka i hammocken med en rykande färsk kopp cappuccino, se spårvagnarna glida förbi och insupa den där härliga Prenzlauer Berg-iska atmosfären.

Café Butter
Café Butter

Adress: Pappelallee 73, 10437 Berlin – Prenzlauer Berg

Café im Nu

Ett ökänt brunchhak i ett av de mest trevliga kvarteren i Berlin, om man frågar mig. Precis vid Helmholtzplatz finner man Café im Nu som varje söndag lockar till sig många brunchfrossare. Om man rullar ut därifrån? Ja förmodligen. Men å andra sidan behöver man ju inte äta lunch eller middag efteråt – en win – win med andra ord!

Café im Nu
Café im Nu

Adress: Lychener Str. 41, 10437 Berlin – Prenzlauer Berg

Café Dritter Raum

På söndagar och lördagar kan man hos Café Dritter Raum få ta del av en brunchbuffé som till 90 % består av veganska rätter. Och detta till det skamligt låga priset på 12,50 Euro! Här finns sannerligen något för alla smaker och preferenser, oavsett om man är sugen å sött eller salt. Detta neuköllnska café erbjuder också en gårdsterass när vädret tillåter. Även här kan det vara bra att reservera ett bord om man vill gardera sig! Psst, de importerar även in croissanter från Frankrike, oui oui!

Café Dritter Raum
Café Dritter Raum

Adress: Hertzbergstrasse 14, 12055 Berlin – Neukölln

Kurhaus Korsakow

Kurhaus Korsakow, som hittar man vid Boxhagner Platz i Friedrichshain, tjänar sedan många år tillbaka som en populär restaurang med tyngdpunkt på det moderna tyska köket. På lördagar och söndagar kan man här njuta av alla möjliga läckerheter som kan tänkas få plats på en frukost/brunch. Passa på att ta ett varv på den roliga loppisen på Boxhagener Platz, när du ändå är i krokarna. Den har öppet söndagar kl 10-18.

Kurhaus Korsakow
Kurhaus Korsakow

Adress: Boxhagener Platz 1, 10245 Berlin – Friedrichshain

Nola’s am Weinberg

På en kulle i Weinbergspark finner man restaurangen Nola’s am Weinbergpark. Ett extremt välbesökt ställe under vår-och sommarhalvåret där man kan sitta på uteterassen och njuta över utsikten. Nola’s är inriktat på schweiziskt och alpländskt kök, vilket innebär att man med fördel även kan besöka restaurangen under höst- och vinterhalvåret. Här väntar mustiga fonduer och andra mustiga rätter. Och självklart brunchen förstås! Den serveras på sön- och helgdagar och mina damer och herrar, här bör man reservera om man vill roffa åt sig ett bord!

Nolas am Weinberg
Nola’s am Weinberg

Adress: Veteranenstraße 9, 10119 Berlin – Mitte

LaLuz

En “teaterrestaurang” med internationellt kök med ett lite annorlunda läge. LaLuz ligger nämligen i de gamla fabrikslokalerna “Osram-höfe”, vilka nu är omvandlade till att fungera som ett kulturcenter. Buffén, som serveras på söndagar, är väldigt populär och finns i olika varianter. Har man lust kan man helt enkelt välja det simpla erbjudandet, vilket enbart inkluderar mat. Men sedan finns det andra varianter där du får gå loss på både vin, öl och prosecco. När det inte serveras brunch nalkas det om kvällarna teaterstycken och shower.

LaLuz
LaLuz

Adress: Oudenarder Str. 1620, 13347 Berlin – Wedding

Miss Ploff

Ett mysigt litet fik med vardagsumskänsla som erbjuder vegetarisk och till viss del vegansk brunchbuffé. Miss Ploff erbjuder även WLAN och tillåter sina gäster att sitta med laptopen på bordet utan att ge mördarblickar. Deras kakor och pajer sägs vara legendariska och är en riktigt fin avslutning på den stora buffén.

Miss Ploff
Miss Ploff

Adress: Eulerstraße 9a, 13357 Berlin – Wedding

Läs mer: Berlins bästa schnitzel, Veganska restauranger i Berlin & 100 saker att se och göra i Berlin.

 

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest1

2 thoughts on “Brunchbuffé i Berlin

    1. Nej du, den går inte av för hackor! Dock rekommenderar jag att buffén intages på våren så att man kan sitta i solen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *