Vinbarer i Berlin

Vinbarer i Berlin. Foto: La Buvette

Vinbarer i Berlin är inget det råder brist på – tvärtom! När man funderar på att konsumera “bacchi dryck” finns det många alternativ att välja på. Det finns vinbarer som också är vinhandlare, vinbarer som erbjuder vinprovningar, vinbarer som är specialiserade på vita viner och vinbarer där man själv väljer vad man vill betala för det man druckit. Här finner du en lista över de mest populära vinbarerna i Berlin, mina egna favoriter eller några vinbarer jag gärna skulle vilja prova!

Listan fylls på kontinuerligt…

Vinbarer i Berlin. Foto: La Buvette
Vinbarer i Berlin. Foto: La Buvette

Vinbarer i Berlin

Weinerei

Först ut är den ökända och populära vinbaren Weinerei, där du betalar precis vad du vill för spektaklet. Och det är en succé! Du väljer alltså precis helt själv hur mycket du vill betala. Passa på att boka bord online för att haffa ett bord på denna utomordentligt populära vinbar!

Not only Riesling

Som namnet antyder kommer man ganska snart att inse att detta gemytliga lilla vinotek har mycket mer än bara rieslingviner att erbjuda. De vita vinerna hos “not only Riesling” är tyska och de röda kommer från Europa. Utöver vinförsäljning erbjuder de även dryckesprovningar som går under namnet “learning by drinking” som utbildar både nybörjare som riktiga vinkännare i vinlära.

Motif Wein

I denna vinbar möter vin konst! Flaskorna är utsmyckade med läckra och annorlunda etiketter. Konceptet är att vinet ska beskrivas genom ett mönster på etiketten, inte genom en lång innehållsförteckning. Låt konsten tala! Man får även möjlighet att smaka vinet innan man bestämmer sig för att köpa det. Motif Wein arrangerar ofta tillsammans med konstnärer utställningar i vinbutiken. Följ de på facebook för att hålla dig uppdaterad.

Lust Bar

En restaurang med ett rätt så povert matutbud – men häng inte läpp för det! De har ett gediget dryckesutbud och framförallt när det kommer till vinerna. Här arrangeras det ofta olika events i stil med “ostronafton” och “moules frittes-kväll” vilka är välbesökta. Glöm därför inte att boka bord!

La Buvette

Även här dricks det vin på franskt manér! La Buvette är en liten gemytlig fransk kvarterskrog på den restaurang- och bartäta gatan Gleimstrasse i Prenzlauer Berg. På sommarhalvåret ställer de även ut uteserveringen så att det ser ut och känns som ett litet parisiskt brasseri!

La Premiata Ditta

Den här vinbaren är mumma för italiendyrkaren, då man finner den ena italienska specialiteten efter den andra. Vad sägs om lite “Tagliere di prosciutto Modena Dop 24 mesi” eller en “Pecorino pascoli del Chianti”?  Låter det spännande? Glöm då inte att beställa något av alla de många italienska vinerna de har på menyn. Cin cin!

Zum Wohl!

Läs mer: Veganska restauranger i Berlin & 100 saker att se och göra i Berlin

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Vinbarer i Berlin

    1. Gör det! Skulle vara kul att ses någon gång IRL – skriv gärna om du kommer ner till Berlin någon gång så får vi ta “ett glas” på Lust Bar! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *