Fira nyår i Berlin?

Fira nyår i Berlin. Foto: dpa

Självklart ska man fira nyår i Berlin! Här firas det nya året in och här väntar storslagna nyårsfester i många olika slags tappningar; glitter och glamour vid Potsdamer Platz, 3-dagarsfirande (eller kanske tom 6?) på technoklubb eller storslaget klassiskt firande vid Brandenburger Tor. Nyår heter förresten Silvester på tyska, så om du vill forska på egen hand är det alltså det ordet du ska googla på. Jag går ju faktiskt själv just nu mycket i nyårstankar och grubblar över hur vi ska fira nyår i Berlin i år. Jag tänkte dela med mig med några tips på aktiviteter som jag faktiskt själv funderar att genomföra.

Fira nyår i Berlin. Foto: dpa
Fira nyår i Berlin. Foto: dpa

Var ska man äta?

En mycket viktig fråga som kräver att man snart slår slag i saken och bokar bord – snart är allt uppbokat! Här kommer ett gäng trevliga restauranger där förutsättningarna för att fira in det nya året är mycket goda.

Ars Vini

Fonduerestaurang som är väldigt populär under de olika högtiderna. Här finns många roliga och goda menyer att välja på!

Alvis Restaurant

För den som vill ha det riktigt nyårsaktigt med hummer och flerrätters och hela köret bör man ögona böj boka ett bord hos Alvis Restaurant!

The Grand

En riktig nyårsklassiker. Detta är verkligen the place to be om man vill fira nyår i Berlin som det har gjorts sedan tidernas begynnelse (nåväl, sedan 1800-talet åtminstone).

Kopps

Detta är det veganska självklara valet på nyårsafton. Här väntar en festlig vegansk 6-rättersmeny – men bara för de som bokar bord NU! (Det kanske redan är fullbokat till och med?!).

Var bör man festa?

808 Berlin

Ny, het klubb i gallerian Bikini Berlin i västra Berlin. Här får partygästerna chans att säga adjöss till 2017 i hiphopens tecken!

The Perle

Tjusigt ställe i västra Berlin där man antingen kan köpa sig en partybiljett eller en biljett till både middagsbjudningen och partyt om man känner att man vill slå på den stora trumman.

Ritz-Carlton

Här går nyårsfesten i lyxets tecken vid det pampiga och glammiga Potsdamer Platz, och den allra lyxigaste festen finner man i sviten högst upp i hotellet!

Kater Blau

Denna klubb skulle kunna beskrivas som lustiga huset, fast för vuxna! Elektronisk musik non-stop i minst 3 dagar (återkommer om datum)

Sisyphos

Min personliga favorit! Även här pågår festen utan stopp i flera dagar på flera dansgolv. Rekommenderas för den som vill ha en oförglömlig Berlinupplevelse!

Kulturbrauerei

Förmodligen en av Berlins allra största nyårsfester. Här kan man dansa in det nya året i det gamla ölbryggeriet i Prenzlauer Berg på inte mindre än 15 dansgolv!

Wintergarten

Boheme Sauvage är partyt för dig som vill parta loss i 20-talsanda! Här väntar en spektakulär middagsshow, lyxiga drinkar, dans i alla möjliga former och tempon. Ett perfekt event att fira in det nya året på.

Foto: Berliner Zeitung/PROMO
Wintergarten Foto: Berliner Zeitung/PROMO

Var tittar man på fyrverkerierna?

Brandenburger Tor

Det mest populära och traditionella stället att stå och räkna ned till det nya året på.

Oberbaumbrücke

En makalös blick över Spree där vattnet hjälper till att reflektera fyrverkerierna vilket leder till en storslagen syn.

Mauerpark

Där det brukar sjungas karaoke på söndagar i Mauerpark är även ett perfekt ställe att klättra upp i på nyårsafton för att ta del av utsikten.

Läs mer: Julmarknader i Berlin & 100 saker att se och göra i Berlin

Gott nytt år und frohes neues!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *