Gleimstrasse – De anspåkslösa restaurangernas mekka

Gleimstrasse

Ett av de jobbigaste I-landsproblemen måste väl ändå vara situationen när man är ett gäng som är på upptäcksfärd i en ny stad och vill äta, men inte i förväg har bestämt sig var? Det kan se ut ungefär på följande sätt:  Person 1: “Nu börjar man allt bli bra hungrig, va? Är det någon som har ett förslag på restaurang?”. Person 2: “Nej, jag kan äta vad som helst – ni får bestämma!”. Person 2: “Jag såg en mexikansk restaurang där på hörnet som såg spännande ut. Ska vi testa det?”. Person 3: “Nja, jag käkade mexikanskt för ett par dagar sedan. Kan vi inte ta något annat?”. Person 1: “Vad sägs om italienaren därborta?”. Person 2: “Nää, jag är så himla trött på pasta! Vad som helst men inte pasta!!!”. Person 3: “Ska vi inte åka tillbaka några tunnelbanestationer där vi var tidigare idag? Jag såg jättemånga restauranger där!”. Och sedan är helvetet i full gång, och tillslut efter 1 timma (i bästa fall) av debatterande och promenerande ramlar man in på någon sylta som man sent ska glömma (och inte i någon bra bemärkelse). För att ni ska slippa detta missöde när ni befinner er i Berlin vill jag ge er lösningen på problemet och den heter: Gleimstrasse!

Gleimstrasse är en gata man finner i närheten av S- och U-bahnstationen Schönhauser Allee. På denna gata finner man restauranger som serverar mat från alla världens kök! Råkar man ut för denna eminenta situation när man har supersvårt för att bestämma sig vad man ska äta LOVAR jag att man hittar en trevlig, anspråkslös restaurang på just Gleimstrasse.

Här finner ni en lista med restauranger på Gleimstrasse, som jag lovar att uppdatera kontinuerligt!

Gleimstrasse
Gleimstrasse

Asuka Sushi

Ett “hål-i-väggen”-hak som bjuder på billig (under lunchen) och utomordentlig sushi. Inget jättemärkvärdigt ställe, men perfekt om man vill ta med och kanske sätta sig i Mauerpark en vacker söndag.

Champagnette

Champagnette är en jättemysig spansk restaurang/café som jag faktiskt tipsat om tidigare. Men den tåls helt enkelt att tipsas om igen!

Schiller Burger

För alla er burgar-fantaster därute; skriv upp Schiller Burger på to-do-listan! Ett måste när man är i Berlin… MmmmmH!

Goa II

Som namnet antyder handlar det här om en indisk restaurang som serverar JÄTTEBILLIGA rätter under lunchtid!

Onkel Ho

Uppkallad efter en före detta vietnamesisk presidenten. Här får man chans att krubba vietnamesiskt käk från många olika vietnamesiska regioner.

Best Friends

Här hittar du Berlins bästa sushi – och hörs sen!

I närheten av Gleimstrasse finner man även:

The Bird

En numera ökänd burgarrestaurang som enligt vissa, är överskattad, men som enligt andra utan tvekan serverar Berlins bästa burgare.

Pizzerian på hörnet

Ja, så heter den naturligtvis inte, men jag vet faktiskt inte namnet på den. Den ligger hursomhelst i biobyggnaden på hörnet vid korsningen Gleimstrasse/Schönhauser Allee. Här beställer man munvattnande goda pizzaslices ur en lucka i väggen för billiga penningar. Magnifico!

Smaklig måltid!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *