Restauranger i Berlin del 2

Foto: Sissi Chen @eatinginberlin

Här kommer ännu fler restaurangtips till alla hungriga och sugna foodies därute i etern som vill ta sig till Berlin och testa en massa spännande restauranger. Jag passar också på att tipsa om fina instagramkonton vars innehavare har en sak gemensamt; de älskar mat och de älskar att äta i Berlin.

Restauranger i Berlin

MA’LOA

Någonting som verkligen ligger i tiden och är så trendigt som det bara kan bli är ju maträtten poké, en hawaiiansk traditionell maträtt som pimpats till någon slags blandning av sushi och en sallad. Hos MA’LOA kan du förvänta dig en smakupplevelse du sent ska glömma.

Foto: Sissi Chen @eatinginberlin
Foto: Sissi Chen @eatinginberlin

Adress: Oranienburger Strasse 7, 10178 Berlin

VIBES

Jag kommer förmodligen aldrig tröttna på asiatisk mat, och det är jag förmodligen inte ensam om. Det finns så många rätter som är så vansinnigt goda, vilket gör konceptet asiatiska tapas till helt utomordentligt bra. Man får alltså in en massa smårätter och får möjlighet att smaka på alla möjliga rätter, istället för en!

Vibes Foto: @vibesberlin
Vibes Foto: @vibesberlin

Adress: Schliemannstraße 16, 10437 Berlin

NU restaurant

Ap-trendig restaurang i Charlottenburg vars mat kommer få dina smaklökar att dansa och hoppa av fröjd! Asian fusion i sitt esse med så mycket gott att välja på att det känns lite jobbigt att välja ut något från menyn.

NU Berlin Foto: Tripadvisor.de
NU Berlin Foto: Tripadvisor.de

Adress: Schlüterstraße 55, 10629 Berlin

Orient Eck

För the kebab lover är Orient Eck i Kreuzberg mitt i prick! En favorit bland många matgäster är den klassiska rätten Speziteller – en slags Dönerkebabsvariant på tallrik. Yum!

Orient Eck Foto: @foodie.t.nam
Orient Eck Foto: @foodie.t.nam

Adress:Reichenberger Str. 176, 10999 Berlin

The Pit Barbecue

The Pit är alla köttälskares våta dröm med ledordet “real Texas barbecue”. Här vankas det köttiga, möra rätter i alla möjliga former och varianter.

The Pit Barbecue Foto: @thepitbarbecue
The Pit Barbecue Foto: @thepitbarbecue

Adress: Reichenberger Str. 120, 10999 Berlin

No milk today

Till skillnad från föregående resturang serveras här inget kött, eller andra animaliska produkter heller för den delen. Detta är förvisso mer ett café än en restaurang, men ack vilka smaskiga veganska rätter och efterrätter som här erbjuds!

No milk today Foto: @no_milk_today_berlin
No milk today Foto: @no_milk_today_berlin

Adress: Fichtestraße 3, 10967 Berlin

Poké Pelelina

Okej hörrni – det här nyöppnade pokéstället i Prenzlauer Berg kommer inte göra er besvikna. Här väntar en riktig festmåltid för den som vill festa loss på en delikat pokébowl.

Poké Pelelina Foto: @pokepelelina
Poké Pelelina Foto: @pokepelelina

Adress: Stargarder Str. 68, 10437 Berlin

Hum Vegan Cuisine

Vietnamesisk mat på veganskt vis. SÅ gott att man inte kan sluta äta. Stora portioner till humana priser. Min favoriträtt är Udon Ca Ri – udonnudlar med krämig, kryddig sås.

Hum vegan cuisine Foto: @vegan_berlin_stories
Hum vegan cuisine Foto: @vegan_berlin_stories

Adress: Raumerstraße 38, 10437 Berlin

Nauta

Peruansk restaurang med den peruanska kocken Juan Danilo i täten. Här kan du förvänta dig ceviche i världsklass!

Nauta: Foto: @food_technique_berlin
Nauta: Foto: @food_technique_berlin

Adress: Kastanienallee 49, 10119 Berlin

Commonground

I det omtalade Circus Hotel vid Rosenthaler Platz finner man restaurangen Commonground. De severar både frukost, lunch och middag och man kommer inte att bli besviken om man är ute efter mustiga och bastanta frukostmackor!

Commonground Foto: @gia.ambrosini
Commonground Foto: @gia.ambrosini

Adress: Rosenthalerstrasse 1, 10119 Berlin

Shan Shan

Kinesisk mat har ibland haft ett något skamfilat rykte tack vare alla dessa billiga försvenskade kinabufféer som florerade och poppade upp som ogräs i Sverige på 80- och 90-talet. Men hos Shan Shan får du äta vällagad genuina kinesiska rätter, och låt dig inte luras av den anspråkslösa lokalen på Gleimstrasse – här får du kinesisk mat precis så fantastisk som den bara kan bli.

Shan Shan Foto: @berlinasianfood
Shan Shan Foto: @berlinasianfood

Adress: Gleimstrasse 24, 10437

Instagramkonton med inriktning “äta i Berlin”

Eating in Berlin

@eatinginberlin är ett av mina absoluta förstahandsval när det kommer till mat i Berlin. Innehavaren, Sissi Chen, får precis vad som helst att se megagott ut på foto!

@foodie.t.nam är kontot att följa för dig som gärna vill ha inspo från det asiatiska köket. Omnomnom…

@food_technique_berlin spännande konto med lite mer annorlunda maträtter och restauranger i flödet.

@berlinasianfood är ett konto som den asiatiska mat-dyrkaren inte får missa!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “Restauranger i Berlin del 2

  1. Fasen vad hungrig jag blev nu! Galet! Finns så mycket god mat i Berlin, känns otroligt internationellt på alla sätt och vis. Min favorit är det där lilla kända kebabhaket – Mustafas som alltid har världslång kö vid lunchtid. Så bäst att gå dit nån timme före lunch eller på eftermiddagen.

    1. Ja, här är det inte lätt att gå på någon diet inte 😉 Ja om man prompt måste bege sig till Mustafas gäller det att bege sig i ottan – annars får man stå och svettas/huttra, beroende på årstid, i ett väldigt bra tag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *