Adventslucka nummer 5

Tomte i bil

KaDeWe, förkortningen för Kaufhaus des Westens, är the place to be när man vill ladda upp inför en fröjdefull (och lyxig) jul. På 7 våningar har du möjlighet att förundrad vandra omkring i lyx och flärd och självfallet gör du detta på bästa sätt under juletid. När man börjar känna en lätt panikkänsla över att man ännu inte har köpt några julklappar kan man med fördel styra kosan mot detta överdådiga varuhus, samtidigt som man kan insupa julstämning av allra finaste kvalitet.

KaDeWe
KaDeWe

På våning 4 hittar man den fantastiskt vackra och genomtänkta julprydnadsavdelningen. Allt ifrån pampiga Weihnachtspyramiden till kitschiga julkulor och annan tjusig och festlig juldekoration står prydligt uppradade och skriker till den förtjusta varuhusbesökaren; “snäääälla, ta med mig hem?! Varför tvekar du för? 50 euro för en julkula är väl inget att stå och grubbla över – KÖP MIG NUUUUU!!!!”.

Julgran deluxe
Julgran deluxe
Tomte i bil
“Tomte i bil”-kula

När man svettig av ångest (för att man får hejda sig för att inte köpa på sig allt för många av alla dessa vackra ting) lämnar julavdelningen och åker upp ett par våningar inser man hamnat mitt i chokladmarodörens territorium – våning 6 går nämligen i matens och dryckens tecken och här får man helt enkelt göra sitt bästa för att försöka lägga band på sig själv. Hyllmeter efter hyllmeter efter hyllmeter är fullproppad med godsaker som kan få även den bästa att strunta i allt vad socker- och godisförbud heter. Det är HÄR man hittar julklapparna som imponerar på precis alla!

Pralindisken - titta, men inte röra!!!
Pralindisken – titta, men inte röra!!!
Hej chokladberg!
Hej chokladberg!

El summo of the kardemummo är att KaDeWe är ett perfekt besöksmål för alla! Oavsett om man är ute efter ett par festliga julklappar eller om man bara vill skrota runt och kika på de fina juldekorationerna. Eller för den som vill ta ett sig glas bubbel uppe i restaurangen i glaskupolen för den delen, när det börjar bli dags att lugna ner julhandelsnerverna.

God julshopping!

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *