Adventslucka nummer 7

Butiken i Berlin. Foto: Käthe Wohlfahrt

Käthe Wohlfahrt

Om du tillhör en av dem som inte kan få nog av julen under december utan vill ha mer är Käthe Wohlfahrt rätt ställe för dig. I Käthe Wohlfahrt-butiken är det passande nog jul året om! I den ståtliga och mycket annorlunda butiken (som attraherar ett mycket stort antal turister) som är belägen på den flotta paradgatan Ku’damm 225-226 (inte jättelångt ifrån KaDeWe med andra ord) finner man allt mellan himmel och jord som har med julen att göra; adventsljusstakar, julgransdekoration, utomhusdekoration, leksaker, nötknäppare, gökur, ja – ALLT!

Butiken i Berlin. Foto: Käthe Wohlfahrt
Butiken i Berlin. Foto: Käthe Wohlfahrt

Käthe Wohlfahrt grundades i mitten på 60-talet av Käthe och Wilhelm Wohlfahrt och har sitt säte och huvudbutik i den bayerska staden Rothenburg ob der Tauber. Där finner man även ett julmuseum och en julutställning som sägs inneha Tysklands största samling av julartiklar! Butikerna går även att finna i andra tyska städer såsom Heidelberg, Nuremberg, Bamberg, Oberammergau, Garmisch-Partenkirchen och Rüdesheim am Rhein. Dessa butiker lockar som sagt till sig enormt många turister från hela världen och särskilt populära är dessa hos japanerna.

Du behöver inte hänga läpp bara för att du inte har någon Tysklandsresa inplanerad – de har ju även en väldigt välsorterad webbshop!

Spana in den här videon som någon julfantast har laddat upp för julinspiration!

Ho, ho, ho!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *