Intervju med instagrammaren Foodie.t.nam

Nam Nugyen

Vart brukar du söka inspiration någonstans när du vill testa nya restauranger? Jag själv, inklusive många andra, brukar kika in på Instagram för att se vilka restauranger som är i ropet. Jag fick chansen att träffa en av de många “foodiesarna” i Berlin, och inte vem som helst; nämligen Nam Nguyen som är innehavare av Instagramkontot Foodie.t.nam! Det var ett spännande möte där vi, förutom att äta helt horribelt god mat, diskuterade om Berlin ur ett gastronomiskt perspektiv. Dessutom tipsar han om sina favoritrestauranger!

Pho Noodle bar
Pho Noodle bar

Vi möttes på restaurangen Pho Noodle Bar (rekommenderas!) i stadsdelen Mitte för att prata om, och samtidigt passa på att utföra Nams stora hobby – nämligen att äta sig fram genom Berlins enorma och enastående restaurangutbud. Nam bor i Köpenick som är en förort i sydvästra Berlin och berättar att hans föräldrar flyttade till DDR från Vietnam på 70-talet. När jag frågar honom om han kan rekommendera mig en restaurang svarar han att han aldrig äter ute i Köpenick. Han vill egentligen bara varna för ett grekiskt hak i Wendenschloss Strasse. Han berättar vidare att han studerar programmet livsmedelsteknik vid Technische Universität, något som passar honom som handen i handsken; han är nämligen besatt av just precis mat.

Nam Nugyen
Nam Nguyen

Nam äter för cirka 200 euro per månad vilket räcker rätt så långt i Berlin, då restaurangerna (än så länge) är hyfsat prisvärda. Vid varje restaurangbesök passar han även på att fotografera måltiderna. Skillnaden till många andra Berlinfoodies på Instagram, som bara laddar upp ett foto på en maträtt, är att Nam lägger ned mycket tid och möda på att skriva ärliga recensioner av måltiderna och restaurangupplevelserna som helhet. Man vill ju liksom veta mer! Var den där burgaren så där god som den ser ut eller smakade den huggorm? Därför är Nams instakonto väldigt trevligt att följa, då får man ett hum om restaurangen är värd att ens besöka. Dessutom skriver han på engelska!

Curry
Curry

Här kommer Nams favoritrestauranger:

Berlins bästa burgare?

Grindhouse Burgers & Zsa Zsa Burger

Berlins bästa asiatiska restauranger?

Akemi, Vibes, Ryong, Wokshow, Mam & Zweistrom (Orientaliskt)

Bästa caféerna

Crepe Station & Kame

Godaste glassen?

Hokey Pokey & Woop Woop

Sämsta restaurangupplevelsen?

Muse

Se till att följa Nam på Instagram för mer mat-inspo inför nästa Berlinresa!

Share on Facebook3Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *