Berlins bästa hummus

Foto: @Djimalaya på Instagram

“Alla ni som älskar hummus, let me hear you say wayo!”. Jag: “WAAAYOOOOOO!!!”. Jag är ett så kopiöst stort fan av hummus att jag ibland börjar fundera över om det verkligen är rimligt och hälsosamt att äta så pass mycket av denna krämiga, gudomliga, förföriska kikärtsröra som jag i dagsläget gör (vi snackar en diet som består 75 % av hummus, hehe..). Slutsatsen jag alltid drar av dessa funderingar är att det inte spelar någon roll! Får jag näringsbrist på köpet så får jag det – hummus är så gott att jag storknar och där med basta! I och med denna maniska besatthet av denna maträtt/röra har det hunnit bli ett och annat besök på restauranger som serverar, just det – ni gissar rätt – HUMMUS! Här kommer mina 3 bästa restauranger som serverar hummus i Berlin.

1.Kanaan

Denna restaurang med bibliskt klingande namn serverar, utöver en radda spännande och delikata bakverk i tysk-arabiska tappningar, bibliskt god hummus! Låt er inte luras av det….något spartanska utseende på den lilla imbissen (det kan vid första anblick se ut som en liten övergiven stuga i knarkarkvartsstil). Här väntar nämligen ditt livs bästa hummus du någonsin har smakat! Veganska/vegetariska rätter finns att förvänta sig här.

Foto: @Kanaan på Instagram
Foto: @Kanaan på Instagram

Adress: Kopenhagener Strasse 16, 10437 Berlin

2.Djimalaya

Den som söker (efter hummus och andra israeliska specialiteter), han finner (om denne beger sig till Djimalaya)! Denna lilla israeliska pärla ligger ett stenkast från Rosenthaler Platz (ni vet den där hetsiga korsningen där cirka 20 spårvagnar och 590 bilar per minut swishar förbi i vindens hastighet). På menyn finns kötträtter, vegetariskt samt veganskt och här finns alltid något för alla smaker och särskilt populär är ju såklart hummusen… Stort plus: Deras sötpotatispommes är to die for!

Foto: @Djimalaya på Instagram
Foto: @Djimalaya på Instagram

Adress: Invalidenstrasse 159, 10115 Berlin

3.Zweistrom

Hos Zweistrom, en orientalisk och rent till ytan sett, kanske inte så jättemysig imbiss, är du i trygga händer om du är hungrig som en varg men samtidigt inte vill punga ut halva månadslönen. Här får du valuta för pengarna om jag får lov att uttrycka mig så (och varför skulle jag inte kunna det?!). Utöver BILLIG och enastående krämig hummus kan du beställa dig en falafel, schawarma eller varför inte en liten baklava?

Foto: yelp.de
Foto: yelp.de

Adress: Kollwitzstrasse 104, 10435 Berlin

Läs mer: Veganskt i Berlin, Berlins bästa schnitzel & nyöppnade restauranger i Berlin!

Mazel Tov!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

3 thoughts on “Berlins bästa hummus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *