Wildpark Johannismühle

Goddagens gott folk. Idag gjorde vi en liten utflykt till djur- & naturreservatet Wildpark Johannismühle som är beläget ute i tjotahejti, närmare bestämt ca 1 timmes bilfärd från Berlin söderut i Brandenburg (Bundeslandet som är mer LIDL än Lafayette, om man ska tro det som Rainald Grebe sjunger om *varning – fnissalert om man hanterar det tyska språket*) i den lilla orten Baruth. Låt mig inledningsvis understryka att det inte rör sig en djurpark i klassisk bemärkelse. Här har djuren stora hägn att böka och ströva omkring i. Jag är ingen expert eller så, men vågar mig nog ändå på att hävda att elefanternas psykiska ohälsa är stor i Tierpark och Zoo Berlin (avancerad slutsats efter att ha observerat detta ihärdiga, nästintill frenetiska gungande från sida till sida i diverse djurparker). Djuren i Wildpark Johannismühle såg ut att må bra – de lekte och busade och vissa djur såg man inte ens till då hägnen var så stora.

Släpandes på skrindan genom skogen
Sol-lapande vildsvin
Elias beundrar de mäktiga visenterna
Fotogenisk and på “catwalken”
Lodjur.

Vid entrén finns det möjlighet att hyra skrindor åt de små. Vi hade med oss vår egna (yes – we are pro’s) Fuxtech-skrinda (skrindornas Rolls Royce 😉 ) vilket var ett smart drag av oss. Det är som sagt ganska stora ytor man rör sig på och alla vi som har små barn vet att de ibland efter en orimligt kort tid börjar gnälla om att de vill åka vagn.

Känner man att man fortfarande har energi till övers efter reservatbesöket finns det ett annat stort dragplåster några kilometer därifrån, nämligen Museumsdorf Baruther Glashütte. Detta är besöksmålet för dig som gillar glasblåsning och konstglas (tänk glasriket, fast inte lika fancy…). Själv får jag faktiskt lite rysningar bara av att höra ordet glasblåsning… Ja, jag kan väl inte vara den enda som var (är fortfarande) livrädd för den obehagliga karaktären Nanna i Glasblåsarns barn?! Nåväl, för er andra som inte är det kan det säkert vara ett jättespännande och trevligt utflyktsmål.

Pris: 20 Euro / Familj

Adress: Johannismühle 2, 15837 Baruth/Mark

P.S. Bonusbild på Nanna

"Mat varannan timme". Ett klassiskt Nanna-citat.
“Mat varannan timme”. Ett klassiskt Nanna-citat.
Share on Facebook8Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *