Påsk i Berlin 2018

Nu drar det ihop sig hörni! Just precis, det börjar bli dags att planera påskvistelsen i Berlin. Vad kan man då hitta på under denna lilla högtid månne? MYCKET! Och här kommer några av mina allra bästa tips för 2018 (andra mustiga tips finns att läsa i föregående årets påskguider). Alla påskevenemang har ännu inte offentliggjorts, så kika in här med jämna mellanrum för senaste nytt gällande allt som har att göra med påsk i Berlin 2018. Guiden fylls på kontinuerligt!

Påsk i Berlin 2018. Foto: Restaurant Alvis

Att göra i Berlin i påsk 2018

Äta

Att gå på påskbrunch när man är i Berlin under påsken är ett måste, och där med basta! Här kommer några tips på restauranger som dukar upp till fest under påskhelgen 2018. Boka bord redan NU om ni vill gardera er om bordsplatser.

Alvis Restaurant

Restaurang Alvis väntar ett dignande påskbuffébord med förrätter, sallader, huvudrätt och desserter med kaffe och te. Glöm Katthults-tabberaset och kommandoran, that was yesterday. Här kan du äta tills du hamnar i en djup, härlig matkoma till en kostnad av 29 euro (halva priset för barn mellan 9-15. Barn under 9 äter GRATIS!)

När? 01-02.04 Var? Albrechtstraße 8, 10117 Berlin

Westin Grand

I det tjusiga hotellet Westin Grand beläget i stadsdelen Mitte äter man med fördel påskbrunch om man vill lyxa till det lite. Förutom god och vällagade rätter väntar livemusik från piano till inmundigandet – det ni! 89 euro/person & 39 euro för barn mellan 6-12 39 euro.

När? 02.04 Var? Friedrichstraße 158-164, 10117 Berlin

Andra restauranger och caféer som erbjuder påskbrunch:

Nola’s am Weinberg

Restaurant Foreign Affairs

Brasseries Desbrosses

Villa Schützenhof

Göra

Oj, oj, OJ vad mycket som sker under påsken i Berlin. Bland annat är det säsongsstart för sightseeingturer med båt! Äntligen! Sedan smäller ju i vanlig ordning alla påskmarknader upp, på gott och ont (ni som har hängt med ett tag vet vad jag anser om alla skräniga krimskrams-marknader…*host*…Alexanderplatz…*host*). Det finns dock några jag vill lyfta upp lite extra och de är:

 • Oster Naschmarkt i Markthalle Neun (okej, lite innan påsk, men den 25.03 kl 12-18, 4 Euro)
 • Britzer Baumblüte
 • Riddarfest i Zitadelle Spandau
 • Ostermarkt Altstadt Köpenick
 • Se de blommande körsbärsträden i Gärten der Welt (vi får väl se, det kanske är något för tidigt för det i år)

Glöm för all del inte att bege er till en Påskeld (Osterfeuer) som kan liknas vår Valborg litegrann. Musik, aktiviteter för barn och entertainment bjuds till den som är sugen på den sortens event!

Öppettider under påsk ser ut på följande vis (jag talar generellt, sedan kan det säkert finnas mindre butiker som har stängt över hela påskhelgen); Skärtorsdag öppet, Långfredag stängt, Lördag (påskafton) öppet, Påskdagen & annandag påsk stängt.

 Återkommer med datum etc. när det står fast!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “Påsk i Berlin 2018

 1. Ska åka till Berlin under påsken men alla säger att allt är stängt??? Vad är det för öppettider på tex Kadewe? Vi hittar ingen information om detta…… påskmarknad lät trevligt du skrev om… är den under alla dagar? Vi ska vara där fredag till måndag… vi har bara tv tornet inbokat….Med vänlig hälsning, Susanne

  1. Hej Susanne!

   Affärerna har öppet precis som vanligt (kanske inte alla små affärer) på Påskafton (lördag den 31.03), på långfredagen, påskdagen & annandag påsk är det generellt sett väldigt stängt. Kika in här med jämna mellanrum när påsken börjar närma sig för mer påskinfo, då jag uppdaterar sidan kontinuerligt. 🙂

   Trevlig kväll på dig!

 2. Hej! Ska åka till Berlin nu över påsk, o läser att det mesta stängt. Hur är det med pubar & restauranger?

  Mvh Jennie Borgström

  1. Hej Jennie! Kul att du ska till Berlin över påsk 🙂 Tyvärr finns det inget tydligt svar på den frågan förutom att de (förhoppnings) flesta, åtminstone i de centrala delarna av Berlin, restauranger & barer borde ha öppet på lördag, då påskafton inte är en helgdag i Tyskland. För de andra dagarna rekommenderar jag att du/ni helt enkelt traskar runt och spontant hittar något ställe att äta och dricka på, MEN jag misstänker ändå att många restauranger har öppet idag och på söndag & måndag. Jag rekommenderar även att du besöker någon av restaurangerna jag nämnt ovan för att få chans att testa en typisk tysk påskbrunch på söndag. Hoppas du fick någon slags klarhet & glad påsk! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *