ITB Recension

Goder afton på er! Igår var jag alltså på ITB och tänkte härmed avlägga en liten rapport om läget. Jag hade inte planerat besöket särskilt mycket då min vecka, eller snarare månad, har varit rätt fullspäckad. Mitt motto var alltså “det blir som det blir”. Det var inte ett särskilt jätteklokt beslut, mina vänner, då det visade sig att mässan var G R O T E S K T stor (vad hade man väntat sig vid världens största Travel & Trade mässa egentligen?). Jag hade tänkt bege mig en till Visit Berlins lilla hörna för att besöka gamla kollegor, vilket visade sig bli en vandring på 45 minuter!!! Då jag kom till mässan väldigt sent var alla intressanta seminarier redan avslutade, så jag fick hitta en ny strategi, vilken blev att sick-sacka sig fram mellan vinglas och snittar. En trevlig polsk herre i Visit Polen-hörnan uppmärksammade min hängiga look och berättade om ditten och datten gällande Polsk turism. Han var generös med både anekdoter och förfriskningar, så där stannade jag ett tag.

I det stora hela var mässan väldigt imponerande och man märker att vissa länder/bolag har oändliga resurser att lägga på marknadsföring och säljande av destinationer. Hade jag vetat om att det var så stort hade jag 1) svept 3 kaffe innan jag entrade byggnaden och 2) tagit på mig ett par fotriktiga ergonomiska vandringskängor.

Trevlig Weekend!

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *