Rohvolution

Tänk vad man tog vissa saker för givet när man bodde i Sverige. Varför njöt jag inte av det mer? Brukar jag fråga mig själv nästan varje gång jag varit på någon myndighet. Känslan av att elegant kunna få skrida fram till en reception hos vårdcentralen eller vilken institution som helst, och helt casual rabbla upp sitt personnummer (eller helt enkelt langa upp körkortet om man inte är på prathumör för all del) för att sedan smidigt och utan värk och sveda bli vidareslussad till högre instanser, är något jag idag verkligen kan sakna. Här i Tyskland ska det rafsas med olika dokument in absurdum! Häromdagen påmindes jag särskilt mycket om varför jag ibland bara vill knyckla ihop det tyska byråkratiska stenålderssystemet med mina bara händer, slänga det i en papperskorg, ösa på rejält med tändvätska och sedan bara tutta eld på skiten – POFF – BORTA – VÄLKOMMEN TILL 2000-TALET TYSKLAND!!! (Skulle förnya körkortet – suck).

Nu över till lite spännande news om vad som händer i helgen. FEZ (inte huvudbonaden utan Berlins Freizeit- und Erholungszentrum) arrangerar Rohvolution nu i helgen 17-18.03 kl 10-18. På Rohvolution-mässan får man chans att strosa runt bland inte mindre än 100-tals utställare inom vegan- och raw foodkost-scenen. Dit ska jag & the family alla gånger! Kan för övrigt rekommendera FEZ generellt som utflyktsmål för barnfamiljer. Där är det alltid något spännande på gång för barn i olika åldrar.

Pris: 10 Euro. Barn under 14; Gratis.   Adress: An der Wuhlheide 197, 12459 Berlin

Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “Rohvolution

  1. Oh Annelie, välkommen i klubben. När jag tänker på att jag som översättare kan ringa till skatteverket och på kunders uppdrag be om personbevis, dessa landar 2 dagar senare i MIN brevlåda! Tänk dig den situationen i Tyskland! JAG FRÄMMANDE ber om personbevis för EN ANNAN PERSON!!!! Forget it!! Här måste du visa papper tillbaka till stenåldern för att få ett EGET personbevis.. suck och stön Annelie!!

    1. Visst, ha telefonen redo så att det gå att nå dig – man vet aldrig när jag får nog och behöver en kumpan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *