Ostpro 2018

Lystring alla ostalgiker! Nu, i skrivande stund t.o.m. imorgon söndag den 25.03.18 samt under helgen 30.11-02.12.18 finns det möjlighet att besöka OSTPRO (i Berlin. Mässan går även att besöka i andra tyska städer under andra tider på året); mässan för produkter från de nya Bundesländerna, eller före detta DDR om man så vill.

OSTPRO grundades 1991 i syfte att fungera som en plattform för att marknadsföra produkter från Östtyskland. På mässan får man chans att köpa med sig massor av produkter. Inte bara från Östtyskland utan även från bl.a. Tjeckien och Ryssland. Mat, mode, smink, litteratur, porslin, keramik, glas, accessoarer & leksaker är några av de kategorier av produkter man hittar på mässområdet. Jag och familjen ska med stor spänning och höga förväntningar besöka detta spektakel imorgon!

Visste du att: det inte fanns bananer i DDR (nåväl, de få gånger per år de fanns fick man köa en smärre evighet och när det väl var ens tur var det med största sannolikhet redan slut) & att man fick vänta nästan 15 år för att få en Trabantbil?

Avslutningsvis ett litet DDR-skämt; Vet du varför det alltid fanns toapapper med tvåskiktspapper tillgängligt i DDR? För att en kopia skickades till Moskva… *skrockar belåtet*.

Godnatt!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

2 thoughts on “Ostpro 2018

  1. Du är verkligen på hugget! Toppen Annelie! Jag bloggade lite om Ostpro för ett år sedan. Tänkte mig själv in i situationen att allt det man vuxit upp med en dag bara – pang – är försvunnet.. Tänk dig, Dajm, korv med mos, allt borta..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *