1 maj i Berlin 2018

Görlitzer Park. Foto: Daniel Kreuscher

Första maj i Berlin är en dag som vissa kanske tyvärr kopplar ihop med kravaller och nedsmutsning av parker. Därför tycker jag det är trevligt att det för första gången arrangeras en officiell parkfest i Görlitzer Park den 01.05.2018; MaiGörli. Detta är för att försöka förhindra de illegala festerna som tidigare ägt rum i Görlitzer Park, som i sin tur ofta ledde till stök och oreda.

Inträdet är gratis och det bjuds på ett riktigt brak-musikprogram för de som älskar electro. Vad sägs om Dirty Doering, Oliver Koletzki, Wankelmut och M.A.N.D.Y??? För de som gillar lite mer lugna puckar finns det ytterligare en scen där lokala artister spelar akustisk musik.

Görlitzer Park. Foto: Daniel Kreuscher
Görlitzer Park. Foto: Daniel Kreuscher

Bra att veta: Man får ta med sig livsmedel men man får enbart ta med sig 3 liter dryck per person, och detta förpackat i PET-flaskor eller kartonger (vatten i parken är gratis), man får inte ta med sig dryck i burk eller glasflaska, inte heller cyklar eller tält är välkomna och man får inte grilla på parkområdet.

Till sist men inte minst är det även bra att veta att det kommer ske byggarbeten av tunnelbanelinje U1, vilket innebär att man antingen får nöja sig med ersättningsbuss eller att gå från U8ans station Moritzplatz, då tunnelbanan inte trafikerar stationen Görlitzer Bahnhof.

Ropen skalla – mer 1 maj fest åt alla!

Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

4 thoughts on “1 maj i Berlin 2018

  1. Hej jag funderar på att åka till Berlin över Valborg. Är affärer och sånt öppet 30 maj, vet du något om det?

    MVH
    /Elena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *