Mat- & dryckesevenemang i Berlin 2018

Markthalle Neun. Foto: @markthalleneun

I Kreuzbergs hjärta ligger en riktigt gammal kulturskatt som åldrats med stil. Jag talar förstås om Markthalle neun, som en gång i tiden när det begav sig var en av 14 marknadshallar här i stan. Dessa marknadshallar byggdes i slutet av 1800-talet, men dessvärre totalförstördes de flesta av dem någon gång under andra världskriget. Idag finns det bara ett fåtal kvar och Markthalle IX är en av dessa (Arminiushalle, Ackerhalle & Marheinekehalle är de andra kvarvarande). Förutom det omåttligt populära veckovis återkommande matevenemanget Street Food Thursday, arrangerar Markthalle Neun olika slags evenemang med olika teman. Låt mig få presentera de kommande evenemangen för april & maj!

Markthalle Neun. Foto: @markthalleneun på Instagram
Markthalle Neun. Foto: @markthalleneun på Instagram

22 April 2018 – Brotzeit

Under en hel dag förvandlas den anrika hallen till ett bröddoftande bagerimekka där man inte enbart får chans att avnjuta nybakat bröd! Man kan också delta i olika workshops och kurser för att lära sig det ädla hantverket att baka olika slags bröd. Barn och vuxna är välkomna. Program under Brotzeit.

27 April 2018 – Slow Tofu

Hmm – långsam tofu? Detta finurliga lilla begrepp beskriver den ädla konsten som av att tillverka tofu från grunden SÅKLART. Strunt i den lilla vakuumförpackade tofu-klossen i matbutikens kyldisk, utan lär dig istället hur du utvinner tofu ur sojabönor på egen hand. Program under Slow Tofu.

13-14 Maj 2018 RAW Wine

Hello, hello alla wine lovers! Då var det dags för den välrenommerade vinmässan; RAW – the artisan wine fair – mässan för ekologiska viner från småskaliga producenter, att inta Berlin. 130 vinproducenter kommer att stå beredda med smakprover och försäljning av diverse viner – men glöm inte att haffa en biljett!

25 Maj 2018 TRY Kaffee Tasting

“Den bästa tåren är påtåren” inte sant? Under evenemanget TRY Kaffee Tasting finns det ett stort antal olika sorters kaffebönor att sniffa och klämma på. Dessutom får man lära sig om hur hela kaffeframställningsprocessen ser ut; från liten oskyldig böna till det förföriskt bruna guldet…

Tschüssikowski!

Share on Facebook3Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *