Baumblütenfest Werder

Med en enkel tuli-ros!

Tjoho – snart är det redan maj! Ut med det gamla (april) och in med det nya, tack! Men innan dess är det dags att välkomna den årliga blomsterfesten i Werder som äger rum mellan den 28.04-06.05.18. Utöver det faktum att orten Werder är bekant för sin ketchuptillverkning, är den alltså även vida känd för sin årliga blomsterfest; Baumblütenfest Werder. I år går det 139:e blomsterfirandet av stapeln, så häng för guds skull inte läpp om du inte hinner med att besöka eventet i år, utan gör istället så att du redan nu bokar upp nästa års firande i kalendern! 140 års-festen blir med största sannolikhet än mer grandios än årets upplaga. Till Werder tar man sig för övrigt smidigt med tåg och det ligger enbart ett par mil ifrån Potsdam. D.v.s. om man är sugen på att slå två flugor i en smäll genom att först besöka Potsdam på förmiddagen och sedan bege sig till Werder går det utmärkt!

Med en enkel tuli-ros!
Med en enkel tuli-ros!

Blomsterfesten lockar alla möjliga slags besökare; barnfamiljer som åker dit för att roa sig genom karuseller och familjeunderhållning, blomsterfanatiker som vill njuta av att grönskan står i full blom, the wine lovers som är där för att prova diverse smaskiga viner & de dansanta musikfantasterna. Det här var bara ett litet urval på olika slags besökargrupper som dras till Werder under blomsterfirandet. Läs själv igenom årets program och se om det kan vara något för dig, månne.

Schas & adjö april!

Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *